Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvenimą palengvinanti šaldyta sluoksniuota tešla: saldūs ir nesaldūs kepiniai iš jos

Kartais kepant skanėstus – saldžius ir rimtus – esminis recepto pasirinkimo kriterijus yra greitis, ypač tai, kiek teks gaišti ruošiant tešlą. Nes ne visi mėgsta ir turi laiko su ja terliotis. Štai tada gelbsti jau paruošta šaldyta sluoksniuota tešla. Nemažai kepėjų sutaria, jog pirktinė ji niekuo nenusileidžia ruoštai namuose. Tad metas raitotis rankoves!
Sluoksniuotos tešlos sausainiai
Sluoksniuotos tešlos sausainiai / Vida Press nuotr.

Nesaldūs kepiniai:

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais
Receptas: Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 13
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (liesas kiaulienos)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir įklokite į nedideles kepimo formeles.

3. Į krepšelius sudėkite paruoštą faršą, pabarstykite sūriu ir uždėkite kelis perpjautus vyšninius pomidorus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Parmos kumpis: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš sluoksniuotos tešlos ant kepimo popieriaus iškočiokite 20 x 60 cm stačiakampį ir išdėliokite plonus kumpio gabalėlius. Perlenkite tešlą pusiau ir supjaustykite apie 1 cm pločio juostelėmis.

2. Juostelių galus susukite į priešingas puses – padarykite virveles. Galus stipriau užspauskite, kad neatsisuktų. Virveles sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
Receptas: Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė: 70.00 g
Mėgstami prieskoniai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių atšildykite tešlą ir truputį ją pakočiokite.
  2. Cukiniją (geriausia – bulvių skustuku) ir sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis.
  3. Ant tešlos lakšto eilėmis dėkite cukinijos griežinėlius bei sūrį ir užtepkite plonu sluoksniu džiovintų pomidorų užtepėlės. Pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
  4. Tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite kelių centimetrų pločio griežinėliais.
  5. Sudėkite suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite šiek tiek prieskoniais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20–30 min. Skanaus!
Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (filė)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Špinatai: 2.00 sauja (didelės)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (įdarui ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (įdarui ir padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Kreminė varškė: 100.00 g (arba nesaldaus varškės sūrelio)
Majonezas: 1.00 valg. š. (neriebaus; galima keisti natūraliu jogurtu)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (arba laiškinių česnakų)
Kaip gaminti

1. Į gilų dubenėlį sudėkite visus padažui skirtus produktus, išskyrus žalėsius, ir išsukite iki vientisos masės. Dėkite į šaldytuvą.

2. Išimkite iš šaldytuvo kameros šaldytą tešlą, sudėkite lakštus ant miltais pabarstytos lentos vienu sluoksniu, kad kiek atšiltų, kol ruošite įdarą.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite špinatus. Pakepkite, kol špinatai sukris – 2–3 min. Pabarstykite druska, pipirais.

4. Paruoškite lašišos filė – jei ji labai stora, perpjaukite išilgai pusiau, jums reikalingas maždaug 1 cm storio gabalas. Pabarstykite lašišą pipirais ir druska.

5. Iš pusės tešlos suformuokite žuvies pavidalo pyrago pagrindą – galite tam naudoti popieriaus trafaretą. Kaip jau minėjome, galite pyragą kepti ir apvalų ar stačiakampį. Iš tešlos nuopjovų suformuokite ir maždaug 1 cm pločio kraštelį.

6. Ant tešlos pagrindo paskirstykite špinatus, ant jų guldykite lašišą, patepkite ją garstyčiomis, o ant viršaus dar tepkite pusę pasiruošto padažą.

7. Suplakite kiaušinį su pienu ir šiuo plakiniu patepkite pyrago pagrindo kraštelius, ant viršaus dėkite viršutinę pyrago dalį ir aptepkite kiaušinio-pieno mišiniu. Jei norite meniško pyrago, iš tešlos likučių suformuokite žuvies žvynus – kiaušinio-pieno plakiniu priklijuokite juos prie pyrago viršaus. Pyrago šonus kruopščiai apspaudykite šakute.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite pyragą apie 25 min. – kol viršus taps auksinės spalvos.

9. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros kartu su likusiu padažu, pagardintu smulkiai kapotais laiškiniais česnakais arba svogūnų laiškais.

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 67
Receptas
Ingredientai
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Suskleisti

Saldūs kepiniai:

Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
Receptas: Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 300.00 g (tinka ir mielinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Rabarbarai: 500.00 g
Cukrus: 100.00 g
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (trečdalis)
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Rabarbarus supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Abrikosus išmirkykite ir supjaustykite ketvirčiais. Rabarbarus sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir truputį patroškinkite. Kai masė sutirštės, suberkite abrikosus ir troškinkite dar kelias minutes. Tada supilkite vandenyje išleistą krakmolą, įberkite gvazdikėlių, užvirinkite ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies.

2. Tešlą padalykite į du stačiakampius lakštus. Apatinį lakštą, įtiesus į skardą, pabarstykite džiūvėsėliais. Ant jo paskleiskite paruoštą įdarą, uždenkite antruoju lakštu ir sulipinkite kraštus.

3. Pyragą aptepkite tryniu ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje, kol gražiai parus.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos sausainiai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla: 400.00 g (pakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Atšildytą tešlą kuo ploniau iškočiokite, patepkite sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi, susmulkintais riešutais, suvyniokite voleliu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.
  2. Tada tešlos volelį supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, kiekvieną dar truputį pakočiokite, sudėkite į skardą ir kepkite 200`C karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (5–8 min.).
Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos sausainiai
Receptas: Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 50.00 g
Razinos: 50.00 g
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 0.50 arbat. š.
Rudasis cukrus: 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (pabarstymui)
Kaip gaminti
  • Išimkite iš šaldymo kameros ir išpakuokite šaldytos tešlos lakštelius, tegul pakloti vienu sluoksniu ant miltais vos pabarstytos lentos ar stalviršio jie pabūna kambario temperatūroje apie 20 min – kol tešla nebebus ledinė ir įgaus paslankumo.
  • Tuo metu į elektrinį smulkintuvą supilkite riešutus, razinas, prieskonius ir sumalkite iki rupių trupinių – užtruksite 2–3 min. Perpilkite trupinius į dubenį, o tada supilkite išlydytą sviestą bei cukrų. Kruopščiai viską išmaišykite, kad gautumėte tirštą masę, kurioje tolygiai pasiskirstę visi ingredientai.
  • Atšilusią tešlą patepkite plaktu kiaušiniu, o tada ant kiekvieno lakštelio dėkite ir švelniai tolygiu sluoksniu paskirstykite riešutų-razinų įdarą. Atsargiai suvyniokite tešlą į ritinėlius (vynioti pradėkite nuo siauresniojo lakšto krašto – gausite trumpą storą ritinėlį). Dėkite juos į šaldytuvą bent 30 min. (galima ir 1–2 val.). Praėjus šiam laikui, išimkite ritinėlius ir aštriu peiliu supjaustykite juos maždaug 7–8 mm storio riekelėmis.
  • Dėkite šias riekeles į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami gana nemažus tarpus. Kepkite sausainius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nuo 7 iki 10 min, kol sausainiai taps auksiškai rusvos spalvos. Atidžiai stebėkite, nes neprižiūrimi jie gali apdegti.
  • Išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Puikus gardėsis su kava, arbata ar pienu, gardžiausi valgomi tą pačią ar kitą dieną, ilgiau nelaikykite.
Suskleisti
Pyragėliai su ananasais
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Sviestas: 4.00 valg. š. (minkšto)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto)
Kaip gaminti

1. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite pastovėti apie 20 min, kol kiek atšils, kad taptų paslankesnė.

2. Paruoškite 8 apvalius ananaso gabalėlius: vaisių nulupkite, supjaustykite maždaug 5–7 mm storio griežinėliais, aštriu mažu peiliuku išpjaukite vidurį.

3. Tešlos stačiakampius pjaukite pusiau, kad gautumėte kvadratus ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiekvieną jų švelniai patepkite sviestu – vienam kvadratui naudokite apie 1/2 arbat. šaukštelio. Tada ant sviestu patepto tešlos kvardato dėkite ananaso žiedą (jei norite, galite apipjaustyti tešlos kraštus, kad gautumėte apskritimą – tačiau tai estetikos reikalas, skonis nepakis).

4. Dėkite skardą į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol tešlos krašteliai taps auksiniai – apie 15–20 min.

5. Vos tik ištrauksite iš orkaitės, patepkite dar karštus ananasus medumi.

6. Jei norite, šiuos pyragėlius galite papuošti mėtomis ar dar šiltus patiekti su ledais. Valgykite tą pačią dieną, kitą jie nebebus tokie skanūs.

Suskleisti
Kepyklėlės „Boulangery“ sluoksniuotos tešlos pyragas
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 23
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 200.00 g (2×100 g lapeliai)
Obuoliai: 300.00 g
Cukrus: 320.00 g (70 g pyragui ir 250 g sirupui)
Cinamonas: 2.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanduo: 250.00 g
Kaip gaminti

1. Šaldytą tešlą 10 minučių palikite, kad atšiltų. Vieną stačiakampį iškočiokite iki 2–3 mm, tai bus pyrago padas. Antrą stačiakampį kočiokite kiek siauresnį, tai bus pyrago viršutinė dalis. Jį įpjaukite taip, kad išeitų sietelis.

2. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas ir perpjaukite pusiau. Obuolių puseles supjaustykite riekelėmis. Jas dėliokite ant pyrago pado, taip, kad viena uždengtų kitą, apie 2–3 cm kraštus palikite be obuolių. Ant obuolių barstykite cukrų su cinamonu. Patepkite apatinės dalies kraštus kiaušinio plakiniu ir uždenkite viršutine pyrago tešlos dalimi. Iš visų šonų, švelniai paspausdami peiliuku, įpjaukite kraštelius. Pyrago viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu.

3. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.

4. Ištraukus pyragą iš orkaitės, palikite 5 minutėms atvėsti. Pyrago paviršių ir kraštus aptepkite cukraus sirupu.

5. Sirupas ruošiamas taip: į vandenį supilkite cukrų, užkaitinkite ir virkite 5 minutes.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos traškučiai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos traškučiai
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Sluoksniuota tešla: (gabaliukai 10 x 10 cm) 4.00 vnt.
Varškė: 4.00 valg. š. (tepamosios natūralios arba „Filadelfijos“ sūrio)
Pomidorai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 vnt. (čiobrelių, petražolių, baziliko lapelių papuošimui - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite!
  2. Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano.
  3. Kepkite ~ 15 min kol gražiai pagels. Patiekdami pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis (pagal skonį).

Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ

 

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 5.00 vnt. (lapkočiai)
Mėlynės: 2.00 st. (saujos)
Rudasis cukrus: 8.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Tešlą ištieskite ant miltais pabarstyto stalviršio, tada dubenėliu iš jos išspauskite maždaug 13 cm skersmens apskritimus.

2. Rabarbarus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su mėlynėmis bei ruduoju cukrumi. Po šaukštą ar du įdaro krėskite ant kiekvieno tešlos apskritimo, kraštelius patepkite kiaušinio baltymu, lenkite į viršų ir gerai sulipinkite.

3. Kiaušinio trynį gerai išsukite su grietinėle, cinamonu ir cukrumi. Gauta mase aptepkite pyragėlių viršų. Išdėliokite juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir šaukite į 180 C karštumo orkaitę. Kepkite 20–25 minutes.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt. (prinokusios)
Vynas: 150.00 ml (baltas)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sluoksniuota tešla: 300.00 g
Sviestas: 75.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais.

2. Į puodą supilkite vyną, cukrų ir pusės citrinos sultis. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.

3 Į sirupą sudėkite kriaušes, palaikykite 10 minučių, tada išgriebkite ir sudėkite ant popierinių servetėlių.

4. Iškočiotą sluoksniuotą tešlą supjaustykite 2 cm pločio ir 20 cm juostomis. Jas apdėkite kriaušių skiltelėmis, suvyniokite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Sviestą ištirpinkite, į jį įmaišykite miltelinį cukrų, cinamoną. Mišiniu aptepkite pyragaičius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–14 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragėlis
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 400.00 g (šviežių)
Vynas: 1.00 st. (baltojo desertinio)
Migdolai: 100.00 g (drožlių)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Imbieras: 10.00 g (žiupsnelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Kaip gaminti

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, apliekite vynu ir palikite 15 minučių pastovėti. Išgriebusi gerai nuvarvinkite.

2. Medų sukrėskite į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį, įstatykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol medus suskystės. Įmaišykite imbierą, pilkite ant slyvų ir atsargiai išmaišykite.

3. Iš tešlos lakšto 15 cm skersmens dubenėliu išspauskite apskritimus ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje (palikite 2–3 centimetrų tarpus).

4. Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėkite po du šaukštus pikantiškos slyvų masės, ant viršaus užberkite migdolų drožlių. Tešlos kraštelius švariais pirštais užlenkite į viršų (su kiekvienu linkiu tešlą gerai suspauskite), paskui patepkite kiaušinių baltymu.

5. Kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 15 minučių.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragas
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 500.00 g
Rabarbarai: 500.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (cinamono ir cukraus mišinio)
Cukrus: 2.00 valg. š. (pyragui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min.

2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį didesnį paplotį nei ugniai atsparaus indo skersmuo. Juo uždenkite obuolių ir rabarbarų košę. Tešlos paplotyje išpjaukite kelias skylutes (garams išeiti). Viršų sudrėkinkite vandeniu ir apibarstykite cukrumi.

3. 180ºC karštumo orkaitėje kepkite, kol pyragas dailiai apskrus.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos