„Lęšiai yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl jie itin svarbūs vegetarams. Daugiau tokių produktų rekomenduojama visiems, kas norėtų valgyti mažiau mėsos. Organizmo mityba yra labiau šarminė, o mėsa – rūgštinė, todėl visiems palanku į savo racioną įtraukti daugiau šarminių patiekalų.
Be to, jeigu žmogaus organizmas prikimštas baltų miltų, cukraus, alkoholio, tai užkemša žarnyną – maistas neįsisavinamas ir tokiems žmonėms valgyti norisi kur kas didesniais kiekiais“, – įsitikinusi medikė.
Taip pat skaitykite: 30 sveiko gyvenimo pamokų, kurias išmokau per 30 metų
Moteris priduria, kad organizmą patartina detoksikuoti bent porą kartų per metus: rudenį ir pavasarį, kai keičiasi klimatas.
Veganiški receptai
- Edgaro Lubio receptas – vitaminizuotos morkų salotos
Ingredientai:
- 5–6 morkos;
- džiovintų vaisių ir sėklų mišinys;
- džiovintų uogų mišinys;
- 0,5 stiklinės graikinių riešutų.
Padažui:
- 0,5 stiklinės medaus;
- 2 šaukštai aliejaus;
- 0,5 šaukštelio cinamono.
Gaminimas: morkas sutarkuoti ir sumaišyti su mišiniais bei smulkintais graikiniais riešutais. Tada pašildyti medų, sumaišyti su aliejumi ir užberti cinamoną. Paruoštu padažu užpilti salotas, viską kruopščiai išmaišyti. Skanaus!
- Gražinos Gum angliavandenių „bomba“ pusryčiams
Ingredientai:
Pirmas sluoksnis:
- 1/2 stiklinės kokoso drožlių;
- 1/2 stiklinės 10 min. mirkytų datulių;
- 3 v. š. kakavos;
- 1 v. š. kokoso aliejaus;
- 1/2 a. š. cinamono.
Visus ingredientus sumalti trintuvu ar kokteilinėje iki vientisos masės.
Antras sluoksnis:
- 1 bananas;
- 3 v. š. uogų (tinka bet kokios Jūsų turimos ar mėgstamos uogos).
Gaminimas: formele suformuoti sluoksnius, ant viršaus užpilti trintas, šviežiai užšaldytas braškes.
- Gražinos Gum brokolinių ir žiedinių kopūstų plovas
Ingredientai:
- pusė brokolinio kopūsto;
- 1/4 žiedinio kopūsto;
- pusė jaunos cukinijos.
Gaminimas:
Brokolinį kopūstą sumalti kartu su žiediniu kopūstu maisto smulkintuvu S raidės formos peiliuku, kad išeitų kruopų dydžio gabaliukai. Cukiniją sutarkuoti juostelėmis ir užberti druskos žiupsnį.
Migdolų užtepas: 0,5 stiklinės migdolų sumalti maisto smulkintuvu S raidės formos peiliuku su 1/4 arbat. š. druskos. Jei migdolai nemirkyti, įpilti 1/4 stiklinės vandens, kad gautųsi tiršta, tepama masė.
Bazilikų padažas: pundelį bazilikų sumalti su 5–7 valg. š. alyvuogių aliejaus, žiupsneliu druskos.
Patiekimas: lėkštėje tepti migdolų užtepą, dėti brokolinius ir žiedinius kopūstus bei cukinijų juosteles. Pagardinti bazilikų padažu bei granatų sėklytėmis. Subtilesniam skoniui gauti užpilkite šaukštelį skysto medaus arba agavų nektaro.