Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvenimui reikia nuodėmių: abejingų nepaliekantis cinamoninių bandelių receptas

Dar kol už lango sniegas, o širdy neužgimė pavasario ilgesys... metas cinamoninių bandelių pasirodymui namuose. Cinamono kvapas, kaskart kepant bandeles, skamba kaip gerų laikų pažadas. O kam gi jo nereikia?
Bandelės
Bandelės / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukštai šilto vandens;
  • 20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų);
  • 300 ml kefyro arba pasukų;
  • 100 g sviesto.

Įdarui reikės:

  • 100 g kambario tempertūros sviesto
  • 100 g šaukštų cukraus
  • 4 kupinų šaukštų cinamono

Sutrinkite mieles su cukrumi ir vandeniu.
Ištirpinkite sviestą (geriausia ant garų vonelės).

Į ištirpusį sviestą supilkite kefyrą (svarbu, kad neužvirtų).

Didelės talpos dubenyje sumaišykite miltus su druska. Po truputį į miltų masę supilkite ištirpusias mieles ir kefyro bei sviesto mišinį.

Maišykite kol ims darytis glotni, elastinga tešla. Tešlos rutulį dėkite į didelį riebalais pateptą dubenį, uždenkite plėvele ar virtuvine šluoste ir leiskite pakilti (tai turėtų įvykti per valandą).

Pakilusią tešlą plonai iškočiokite į didelio stačiakampio formą ir visą jo paviršių tolygiai ištepkite sviestu.

Nepamirškite, kad ant tešlos pirmiausia barstome cukrų, o paskui cinamoną.

Pradėkite nuo ilgesnio krašto ir susukite tešlą. Gautą volelį supjaustykite į bandeles.

Į riebalais išteptą kepimo formą dėliokite bandeles palikdami šiek tiek vietos joms pasipūsti.

Jau sudėtoms bandelėms dar leiskite „pakvėpuoti“ apie 30 minučių, o iškilus siųskite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.

Tiesa, pakilusių bandelių paviršių reiktų dar patepti likusiu sviestu, ant viršaus užberiant truputį cukraus.

Kepti ne ilgiau 30 minučių, kol taps auksinės, o cukrus karamelizuosis. Skanių kąsnių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito