„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
10 18

Bulves mėgsta ne tik lietuviai: švediškos bulvinės „armonikėlės“

Dailiai, lygiais griežinėliais įpjautos, sviestu aplietos ir orkaitėje keptos bulvės traškančiais krašteliais – sotus ir gardus valgis, kuris originaliai atrodo lėkštėje, ypač apibarstytas žalumynais bei šviežiai grūstais pipirais.
Hasselback Potatoes – švediškos bulvės
Hasselback Potatoes – švediškos bulvės / Shutterstock nuotr.

Tokiu skambiu ir iškilmingu vardu įspūdingosios bulvės pavadintos restorano Stokholme „Hasselbacken“ garbei, kur esą buvo pirmą kartą patiektos 1700 metais. Klientus sužavėjo ne tik išvaizda, bet ir skonis. Kadangi ji kepama kelis kartus apšlakstant riebalais su prieskoniais, šie puikiai įsigeria, o iškepusi bulvė būna traški iš išorės ir minkšta viduje.

Tarsi „du viename“ – traški kaip riebaluose skrudintos bulvytės, bet vidus minkštos ir švelnios tekstūros lyg bulvių košė. Įdomu, kad tokios pačios bulvės minėtame restorane galima paskanauti ir šiandien – išlaikyta originali receptūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“