Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į gimtąją Klaipėdą sugrįžęs Džonis atidarė unikalų restoraną: kviečia vaišintis šaltibarščių dešrainiais

Šaltibarščių dešrainis? Žinau, skamba kaip akibrokštas arba kaip popietės miego sapnas, bet negi nežadina smalsumo? Avantiūristas Jonas, kuris ilgai klajojo po pasaulį, kaupė ten smagių istorijų, priragavo spalvingiausių skonių ir pargrįžęs į gimtąją Klaipėdą, nusprendė tuo pasidalinti, atidarydamas naują vietą skambiu ir žaismingu pavadinimu – „džonis ir citrinos“.
Nerijus Domarkas ir jo restoranas „Džonis ir citrinos“
Nerijus Domarkas ir jo restoranas „Džonis ir citrinos“ / Asmeninio albumo nuotr

Įsikūrė jis pačioje miesto širdyje – senamiesty, kuriame visad jaučiasi miesto pulsas ir istorijos dvelksmas. Itin jauki kaimynystė, o ir miesto svečių labai pamėgti keliai ir keliukai. Prie pat Jono kalnelio, kuris, beje, nėra atsitiktinumas. Jonas čia pat ir užaugo, o daug keliaujant, jo vardas įgavo pasaulietiškesnį pavidalą, tad visi dabar į jį kreipiasi tiesiog „džoni“.

Žinoma, džonis turtingas ne vien tik dešrainių įvairove, taip pat svečių laukia amerikietiški blynai su klevų sirupu, Karlsono svajonių blyneliai, vaikystę primenanti ir nostalgiją kelianti saldi sriuba, įprasti žemaičių blynai ar cepelinai. Rodos, kad jo talentas yra apjungti į visumą savų ir svetimų kraštų skonius ir ieškoti skirtingų variacijų. Mėgsta palaikyti intrigą, tad žada ateičiai įvairių staigmenų.

Asmeninio albumo nuotr/Restorano „Džonis ir citrinos“ dešrainiai
Asmeninio albumo nuotr/Restorano „Džonis ir citrinos“ dešrainiai

Kaip kilo restorano pavadinimo idėja? Kas tas Džonis? Ir kodėl toks pavadinimas?

– Naujas restoranas ypatingoje vietoje diktavo tam tikrą nuotaiką, tad reikėjo pasukti galvą. „Džonis – tai kilęs nuo lietuviško vardo Jonas. Kadangi įsikūrėme prie pat Jono kalnelio, norėjome restoranui suteikti šį vardą, – pasakoja įkūrėjas Nerijus Domarkas. –
Sukūrėme visą legendą su konceptų kūrėjų komanda „Businessapiens“ – nuo idėjos iki interjero. Juk dažnas lietuvis buvo pakėlęs sparnus į emigraciją, kaip koks paukštis, o dabar po truputį paukščiai grįžta į namus.

Vienas iš jų – klaipėdietis Jonas, apkeliavęs daug pasaulio, grįžęs sumanė atidaryti savo restoraną ir nustebinti lietuvius neįprastais skonių deriniais. Jonas tapo Džoniu, kuris yra pasaulietiškas, modernus, bendruomeniškas ir niekad nestokojantis gero polėkio. Kviečiantis kaimynus bei visus pajūrio svečius draugauti ir ragauti. Tikime, kad ši vieta taps geriausių dešrainių restoranu Klaipėdoje.“

Restoraną puošia rekordinio dydžio citrina

Laimėjus nuomos konkursą Kultūros fabrike, vos per tris mėnesius buvo įrengtas naujas restoranas.

Komanda sukūrė viziją, kaip jis atrodys: nuo bendro koncepto iki įrengimo. Siekis buvo įkurti dienos pietų vietą, kuri vakare galėtų pasiūlyti kažką įdomaus ir dar neatrasto klaipėdiečiams ir miesto svečiams. Į užduotį komanda pasižiūrėjo žaismingai, buvo nuspręsta sukurti lengvą, neįpareigojančią erdvę ir meniu, tinkamą šeimoms su vaikais, gyvūnais ir visiems, kurie ieško neįpareigojančios atmosferos. Erdvėje sukurtas jausmas, primenantis saulėlydį pajūryje. Sienos išdažytos ombre metodu, kur spalvos pereina iš vienos į kitą, sukuriant saulėlydžio dangaus efektą.

Grindys – itin žaismingos ir šviesios: specialiu būdu lietos epoksidinės, su spalvotais grūdeliais, primenančiais pajūrio smėlio konfiti. Baldai – iš pirmo žvilgsnio paprasti, tokie, kurie stovėtų paplūdimy ant smėliuko, tiesiai iš Italijos, todėl komfortiški ir tvarūs.

„Džonis ir citrinos“ interjero akcentu tapo milžiniška, rekordinio dydžio – daugiau nei 2 metrų ilgio ir beveik pusantro metro pločio citrina, specialiai gaminta kūrybingų meistrų. Močiutės išmintis sako: „suvalgyk skiltelę citrinos vardan apetito“. Ir išties, po skiltelės, rodos, aktyvuojasi naujai receptoriai. Todėl atvykus į restoraną ir pamačius tokio dydžio citriną, seilės kaip mat susikaupia.

„Interjeru buvo siekiama dažnai pilkiems lietuviškiems orams suteikti daugiau spalvų, šviesos ir saulėlydžių pojūčio. Kad žmogus patalpoje jaustųsi jaukiai, lengvai ir neįpareigojančiai, tarsi sėdėtų pajūryje“, – dalijasi N. Domarkas.

Su didžiule terasa ir vaizdu į Jono kalnelį

Naujas restoranas – itin erdvus: apie 200 kvadratinių metrų ploto viduje ir tiek pat lauke. Ypatinga vieta Klaipėdos Senamiesčio širdyje, šalia dviračių tako link jūros, su didžiule terasa ir vaizdu į Jono kalnelį, bei fontaną. Erdvė išsiplečia ir į žaidimų aikšteles, kur vaikai užkandę gali smagiai leisti laiką, kol tėvai mėgaujasi atsiveriančiu vaizdu į Jono kalnelį su fontanais.

„Čia malonu ilsėtis, pramogauti ir ramiai mėgautis kokybišku maistu, sultingais dešrainiais, ragauti neatrastų skonių ir prieskonių, grožėtis fontano purslais ir vakarėjančios Klaipėdos vaizdais“, – kviečia restorano įkūrėjas N. Domarkas.

Asmeninio albumo nuotr./"Džonis ir citrinos" šaltibarščių dešrainis
Asmeninio albumo nuotr./"Džonis ir citrinos" šaltibarščių dešrainis

Džonis iš kelionių po pasaulį parsivežė ir modernumą: jau netrukus klientai galės maistą užsakyti planšetėje arba prie stalelio nuskenavę QR kodą. Viskas paprasta: išsirinks iš meniu, užsisakys, apmokės telefonu ir ramiai lauks.

„Džoniui svarbu susipažinti su kaimynais, sukurti šiltą ir artimą ryšį su kitais pajūrio svečiais. Norime, kad kiekvienas svečias pas mus jaustųsi kaip namie. Atsisėstų ramiai prie stalelio, išgertų vandens, užsisakytų maisto, šnekučiuotųsi su šeima ar draugais ir ekrane stebėtų, kada užsakymas bus paruoštas“, – šypsosi N. Domarkas.

Bandelės kepamos pagal užsakymą

Džonio restorane meniu – nuo dešrainių, amerikietiškų blynų, salotų iki gaivinančių kokteilių, kurių tarpe nemaža pasiūla nealkoholinių „aperolių“. Dienos pietų metu „Džonis“ siūlo lietuviškų cepelinų, žemaičių blynų, kepsnių, saldžios sriubos, cibulynės, varškės apkepo ir visokiausių kitų gardžių patiekalų, na, kaip namie…

Vieni populiariausių patiekalų pirmomis restorano veiklos dienomis – amerikietiški blynai su sviestu, šonine ir klevų sirupu. Lietuviams dar neįprasto skonio, bet amerikiečių itin pamėgti.

Brioche bandelės dešrainiams kepamos specialiai pagal užsakymą Gargždų kepyklėlėje. Paskui jos skrudinamos krosnyje. O, dešrainį galima rinktis ir vegetarišką.

Patiekalų kainos „nesikandžioja“: už 6-8 eurus galima sočiai papietauti. Porcijos – didelės: svečiai tikino, kad vieno dešrainio būtų pakakę net dviem.

Kultūros fabrike įsikūręs restoranas organizuos ir koncertus, kviečia atlikėjus, kurie nori prisistatyti Klaipėdai.

„Gal dar koks Džonis sugrįš iš Amerikos ir norės savo talentus parodyti – mielai lauksime jo koncerto“, – šypsosi restorano įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas