Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į vaikystę grąžinantys užkandžiai iš daržovių: 4 receptai

Yra tokių skanėstų, kurių paragavus, daugelis sugrįžtų į vaikystes vasaras. Keli, jau klasika virtę lietuvių nuo senų laikų pamėgti užkandžiai žavi paprastumu ir ne vienam sukelia šiltus jausmus.
Agurkas su medumi
Agurkas su medumi

Suderėjus lietuviškoms daržovėms, subalansuotą maistą propaguojančios ir gaminančios „Kūno kultūros“ virtuvės šefas Ignas Štuka šiuos užkandžius prikelia naujam gyvenimui ir kartu pažvelgia į juos nauju kampu.

Pomidoras su druska

Pomidoras su žiupsneliu druskos – klasiškas „receptas“, pomidoro saldumą ir kvapnumą atskleidžiantis visomis vaivorykštės spalvomis. Pasirodo, šiek tiek adaptavus šį užkandį, iš jo gali išeiti maistingas sumuštinukas pusryčiams ar vakarienei.

Ingredientai:

  • riekelė juodos duonos;
  • gintarinių pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“);
  • keli ridikėliai;
  • druska ir maltų juodųjų pipirų.
Pomidoras su druska
Pomidoras su druska

Pomidoras su druska vaikams

Kaip paskatinti vaikus valgyti daržoves? Pateikti jas ant sumuštinio! Tai – dar viena pomidoro su druska variacija, kuri, tikėtina, itin patiks mažiesiems valgytojams, nes čia naudojami itin saldūs pomidoriukai ir, žinoma – sviestas.

Ingredientai:

  • riekelė juodos duonos;
  • sviesto;
  • itin saldžių mažųjų pomidoriukų;
  • žiupsnelis druskos.
Pomidoras su druska vaikams
Pomidoras su druska vaikams

Agurkas su šviežiu medumi

Ar pamenate, kaip vaikystėje gardžiuodavotės ką tik nuskintu agurku su šviežiu medumi? Šefas siūlo mėgautis šiais dviem gardėsiais su juodos duonos riekele.

Ingredientai:

  • riekelė juodos duonos;
  • šviežio derliaus trumpavaisis agurkas (šefas naudojo „Kietaviškių“);
  • šviežio medaus.
Agurkas su medumi
Agurkas su medumi

Vasaros salotos

Pomidorų ir agurkų salotos su grietine, druska ir pipirais – na pripažinkite, kad burnoje seilės kaupiasi vien apie tai pagalvojus! Tai toks patiekalas, kuriuo gardžiuojamės vos pasirodžius pirmajam daržovių derliui. Vis tik šefas I. Štuka rekomenduoja jas paversti šiek tiek lengvesnėmis ir dar sveikesnėmis – mūsų kūno linijos už tai tikrai padėkos!

Ingredientai:

  • šviežių agurkėlių;
  • avietinių pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“);
  • ridikėlių;
  • graikiško jogurto;
  • druska ir maltų juodųjų pipirų.
Vasaros salotos
Vasaros salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos