Būtent taip paruoštą menkę ir siūlome išbandyti. Šis patiekalas patiks ir mėsos mėgėjams, nes menkė bus „užklota“ šonine!
Reikės:
2 raudonųjų menkių (skrostų ir be galvos),
kelių juostelių šoninės,
pusės smulkinto svogūno,
2 puodelių sutrupintos pastovėjusios duonos arba džiūvėsėlių,
1 šaukšto čiobrelių,
1 šaukšto sviesto,
druskos, pipirų - pagal skonį.
Gaminame:
Menkes nuplaukite, nuvalykite, tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir pabarstykite druska iš vidaus. Palikite porai valandų šaldytuve.
Paruoškite įdarą: sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su duonos trupiniais arba džiūvėsėliais, smulkintu svogūnu, įdėkite čiobrelių, pipirų, paskaninkite druska. Jeigu norite, su įdaru galite ir eksperimentuoti – pavyzdžiui, pagardinti su česnako milteliais, panaudoti kitų žolelių ar įdėti citrusinių vaisių riekelių.
Mišiniu įdarykite raudonąją menkę ir apvyniokite žuvį kepimo virvele arba prapjautą pilvą susekite dantų krapštukais, kad įdaras neišbyrėtų. Dėl tos pačios priežasties galvos ertmėje įdėkite nedidelį folijos rutuliuką.
Dėkite žuvį į riebalais pateptą skardą, aplink apdėkite mėgstamų daržovių, apšlakstytų aliejumi ir pabarstytų druska. Ant žuvies užklokite kelias plonas šoninės juosteles ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Priklausomai nuo žuvies dydžio, kepkite 40-60 minučių.
Dar daugiau (net 12!) patiekalų su menke receptų rasite ČIA.