Įdaryti agurkai: sveikas užkandis nepaliks abejingų

Agurkai vis labiau dera mūsų darželiuose ir šiltnamiuose, todėl juos galima patiekti labai įvairiai. Šįkart – paragaukite įdarytų.
Įdaryti agurkai
Įdaryti agurkai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Kelių šviežių trumpavaisių agurkų,

didelės morkos,

100 g grūdėtosios varškės,

150 g tepamojo varškės sūrelio,

šaukšto medaus,

2 skiltelių česnakų,

po šaukštelį kapotų kalendrų ir petražolių,

pagal skonį druskos, pipirų, nutarkuotų apelsino žievelių.

Kaip gaminti:

1. Agurkus nuplaukite, perpjaukite per pusę, vidų išskobkite ir susmulkinkite, agurkų valteles pabarstykite druska ir pipirais.

2. Morką nuskuskite, sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Tepamąjį varškės sūrelį ir varškę krėskite į dubenį ir gerai sumaišykite su česnakų spaustuvu išspaustais česnakais, kapotomis prieskoninėmis žolelėmis, agurkais ir morkomis.

4. Viską pagal skonį pagardinkite nutarkuotomis apelsino žievelėmis, medumi.

5. Paruoštą masę gerai atvėsinkite šaldytuve ir įdarykite agurkus. Galite ant viršaus užberti žalumynų: saulėgrąžų, pipirnių, liucernų daigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų