Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Įdaryti cukinijų laiveliai – keliaukite į skonių jūrą

Cukinijos skonis puikus. Įdaryti cukinijos yra neatsiejama sezono dalis, ypač jei pavyksta gauti labai mažų – iki 25 cm ilgio. Tvnet.lv dalinasi paprastu ir labai gardžiu receptu.
Cukinijų laiveliai
Cukinijų laiveliai / Shutterstock.com

Ingredientai:

  • 3 cukinijos;

  • 400 g sumaišytos maltos mėsos;
  • 1 morka;
  • 200 g sūrio;
  • 2 valg. š. saldūs čili padažai;
  • 3 skiltelės česnako;
  • druskos pagal skonį

Gaminimas

Cukinijas nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite vidurius, kad susidarytų valtelės. Kiekvieną puselę įtrinkite tarkuotu česnaku ir pabarstykite šiek tiek druskos.

Tuomet pasiruoškite įdarą. Morką nulupkite, sutarkuokite ir pakepinkite. Po kurio laiko suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą cukinijos minkštimą. Kepame kelias minutes.

Kiek vėliau dėkite faršą ir kepkite, kol jis dar bus švelniai rudas. Galiausiai suberkite svogūnus, pagal skonį pasūdykite ir įpilkite kelis šaukštus saldaus čili padažo. Paruoštą masę supilkite į cukinijų puseles.

Uždenkite folija ir kepkite 200 °C temperatūroje 25 minutes. Tada nuimkite foliją, užbarstykite sūrį ir kepkite, kol lengvai apskrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius