Įdaryti cukinijų laiveliai – keliaukite į skonių jūrą

Cukinijos skonis puikus. Įdaryti cukinijos yra neatsiejama sezono dalis, ypač jei pavyksta gauti labai mažų – iki 25 cm ilgio. Tvnet.lv dalinasi paprastu ir labai gardžiu receptu.
Cukinijų laiveliai
Cukinijų laiveliai / Shutterstock.com

Ingredientai:

  • 3 cukinijos;

  • 400 g sumaišytos maltos mėsos;
  • 1 morka;
  • 200 g sūrio;
  • 2 valg. š. saldūs čili padažai;
  • 3 skiltelės česnako;
  • druskos pagal skonį

Gaminimas

Cukinijas nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite vidurius, kad susidarytų valtelės. Kiekvieną puselę įtrinkite tarkuotu česnaku ir pabarstykite šiek tiek druskos.

Tuomet pasiruoškite įdarą. Morką nulupkite, sutarkuokite ir pakepinkite. Po kurio laiko suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą cukinijos minkštimą. Kepame kelias minutes.

Kiek vėliau dėkite faršą ir kepkite, kol jis dar bus švelniai rudas. Galiausiai suberkite svogūnus, pagal skonį pasūdykite ir įpilkite kelis šaukštus saldaus čili padažo. Paruoštą masę supilkite į cukinijų puseles.

Uždenkite folija ir kepkite 200 °C temperatūroje 25 minutes. Tada nuimkite foliją, užbarstykite sūrį ir kepkite, kol lengvai apskrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis