Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdaryti cukinijų „šulinėliai“

Išseko geros pietų idėjos? Siūlome prisiminti cukiniją, kuri ilgesingai laukia ant palangės. Šiandien iš jos gaminsime „šulinėlius“.
Įdarytos cukinijos
Įdarytos cukinijos / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 didelės cukinijos,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
  • 1 svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 450 g maltos kiaulienos,
  • ½ arb. š. maltų čili pipirų,
  • ½ arb. š. malto kumino,
  • ¼ arb. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • ½ st. konservuotų juodųjų pupelių,
  • ½ at. smulkintų vyšninių pomidoriukų,
  • ½ st. konservuotų kukurūzų,
  • 1 st. tarkuoto Čederio sūrio,
  • 1 st. Goudos sūrio,
  • saujelės šviežių kalendrų.

Gaminimas:

Cukiniją supjaustykite maždaug 10 cm storio griežiniais, išskobkite sėklas. Vidų apšlakstykite aliejumi ir įtrinkite druska bei pipirais.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Cukinijas sustatykite ant skardos ir kepkite maždaug 15 min.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Suberkite maltą kiaulieną ir maišydami kepinkite, kol pabals. Sudėkite susmulkintą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais.

Suberkite prieskonius, pupeles, kukurūzus ir pomidoriukus. Dar kelias minutes patroškinkite.

Apkeptas cukinijas įdarykite paruoštu įdaru, kad gautųsi „šulinėliai“.

Viršų apibarstykite sūriu ir dėkite į orkaitę. Kepkite maždaug 15 – 20 minučių. Patiekite apibarstę kalendros lapeliais. Gardu su pomidorų padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai