Įdarytos įvairiaspalvės paprikos su turtinga žolelių ir prieskonių puokšte

Įdarytų paprikų receptų egzistuoja daugybė – nuo paprastųjų su malta mėsa iki lengvučių veganiškų. Daržoves, kurių kokybė net ir šaltuoju sezonu parduotuvėse pernelyg nesuprastėja, šįkart siūlome įdaryti mėsos ir ryžių mišiniu, o įspūdingą skonių ir aromatų sprogimą sukursite įdarą gausiai pagardinę Vidurio Rytams būdinga prieskonių ir aromatinių žolelių puokšte.
Įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 6 didelės saldžiosios paprikos, gali būti skirtingų spalvų, gali būti tos pačios.

įdarui:

  • 150 g basmati ryžių;
  • 300 ml vandens;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinis svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 450 g maltos jautienos;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 sauja šviežių kalendrų, smulkiai kapotų;
  • 1 nedidelė sauja petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 1 nedidelė sauja šviežių mėtų, smulkiai sukapotų;
  • 1 nedidelis ryšulėlis svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų.

prieskonių mišiniui

  • 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • didelis žiupsnis maltos kalendros.

Gaminimas:

1. Basmati ryžius skalaukite siete po tekančiu vandeniu tol, kol vanduo taps skaidrus. -

2. Nedideliame prikaistuvyje užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir išvirkite (paprastai basmati ryžiams užtenka 6–7 min.). Nukoškite, perdėkite į dubenį, papurenkite, kad nesuliptų ir atidėkite.

3. Keptuvėje ant vidutinio karščio įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, maltą jautieną, druską, kepkite apie 10 min. vis pakapodami mentele, kad mėsa nesukeptų į vieną luitą, bet išliktų biri. Įpusėjus kepimui suberkite ir smulkintus česnakus. Galiausiai sudėkite pomidorų pastą, užkaitinkite ir nuimkite nuo ugnies.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius ir atidėkite.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus ryžius, visus sukapotus šviežius žalumynus, pakepintą mėsą su svogūnais, suberkite prieskonių mišinį. Labai gerai viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

7. Atsargiai nupjaukite paprikų viršūnėles, nuimkite „dangtelius“ su koteliais, iš vidaus atsargiai išskobkite baltas membranas ir sėklas (stenkitės nepažeisti daržovės sienelių).

8. Kiekvieną papriką gausiai pridėkite įdaro, o tada uždenkite „dangteliais“.

9. Dėkite paprikas į nedidelę kepimo formą ar kitą kepimui orkaitėje tinkamą indą, supilkite į jį tiek vandens, kad siektų maždaug trečdalį paprikų aukščio, pasūdykite, galite įdėti dar šaukštą ar du pomidorų pastos.

10. Kepkite apie 50–60 min., kol paprikos taps minkštos. Leiskite kelias minutes pastovėti ištraukus iš orkaitės, o tada tiekite su mėgstamomis lengvomis salotomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų