1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba susukite į lininį rankšluostį, sutrinkite kočėlu ir suberkite į dubenį.
2. Trupinius sumaišykite su ištirpintu sviestu.
3. Masę sudėkite į apskritą išardomą 20 cm skersmens skardą, prispauskite prie dugno ir šonų. Laikykite šaldytuve.
4. Baltąjį šokoladą ištirpinkite.
5. Dubenyje gerai išsukite grietinėlės sūrį ir varškės kremą. Atsargiai įmaišykite supjaustytas braškes ir tirpintą šokoladą.
6. Masę sukrėskite ant sausainių papločio skardoje, išlyginkite viršų ir 4 valandas laikyti šaldytuve, kad susitingtų. Papuoškite braškėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
1. Apskritą 20 cm skersmens atsegamą skardą išklokite kepimo popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Masę sudėkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir 10 minučių kepkite 180 laipsnių orkaitėje.
2. Įdarui varškės sūrį du kartus sumalkite mėsmale. Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi, krakmolu, citrinų žievelėmis, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis. Įmaišykite sumaltą varškės sūrį, tepamąją varškę (įdaras turi išeiti vienalytis ir gana skystas). Masę supilkite ant apkepusio papločio skardoje, supurtykite, kad tolygiai pasiskirstytų, susidariusius oro burbuliukus suspauskite šaukšteliu. Kepkite 240 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, karštį sumažinus iki 110 laipsnių – dar 25 minutes. Orkaitę išjunkite, pyragą joje palikite pusę valandos (durelių neatidarykite). Tada atsargiai atsekite skardos šonus, bet jų nenuimkite, jei pyrago kraštai prilipę, atskirkite peiliu, ir palikite formoje tol, kol pyragas visiškai atvės.
3. Miltelinį cukrų suberkite į mažą puodą, užpilkite 3 šaukštais vandens. Užvirkite ir ant mažos ugnies maišant virkite porą minučių, kol pasidarys tirštas sirupas. Suberkite perpjautas braškes, atsargiai maišydami virkite dar apie minutę. Įmaišykite citrinų žieveles ir padažą palikite atvėsti. Kremui grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su tepamąja varške.
4. Kremu aptepkite atvėsusio pyrago viršų (galima – ir šonus, taip pat juos galima apibarstyti sausainių trupiniais). Pyragą dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį. Išimkite likus valandai, kai bus patiektas. Supjaustykite ir patiekite užpylus uogų padažo.
Gamybos trukmė, be stanginimo laiko.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
- Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
- Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių.
- Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti.
- Sumaišykite kreminį ir kaimišką sūrį, cukrų, kukurūzų krakmolą bei kardamoną.
- Įmaišykite vieną po kito kiaušinius ir grietinėlę. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus.
- Gautą masę tolygiai paskirstykite ant pyrago ir ant viršaus uždėkite mėlynių.
- Kepkite pyragą 175°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
- Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, kad paviršius neapdegtų. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių.
- Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis mėlynėmis bei vaniliniu cukrumi.
Receptą atsiuntė Evelina Kochienė
- Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
- Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
- Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
- Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę.
- Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu.
- Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
- Želatiną išbrinkinkite vos šiltame vandenyje ir ištirpinkite virš karštų garų vonelės. Atidėkite, kad skystis atvėstų.
- Grietinėlę išplakite iki putų, sudėkite sūrį, vanilę ir cukrų bei plakite toliau, kol gausite tirštą vientisą masę.
- Plakant dideliu greičiu, supilkite ištirpusią ir pravėsusią želatiną.
- Sausainiukus pasmulkinkite ir be atlikusių trupinių, įmaišykite į sūrio ir grietinėlės kremą.
- Viską supilkite ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo.
- Pyragą palikite pastovėti kambario temperatūroje.
- Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus.
- Išmaišykite, leiskite pravėsti, kad nebūtų karštas ir apšlakstykite pyrago paviršių.
- Pastatykite į šaldytuvą ir palaukite kelias valandas, kad gerai sustingtų.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
- Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
- Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
- Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
- Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
- Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
- Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.
1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais kepimo formą, dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 6-7 minutes.
3. Ištraukusi sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, paskleiskite uogas, užpilkite iš maskarponės, varškės ir kitų nurodytų produktų paruoštą įdarą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Išjungusi orkaitę, palikite pyragą joje atvėsti. Tada dėkite dar porai valandų į šaldytuvą.
1. Maskarponę ištrinkite su druska ir puse cukraus kiekio. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, įlašinkite vanilės esencijos. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišykite, įsijokite juos į sūrio masę ir gerai sumaišykite.
2. Su likusiu cukrumi iki putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėkite į kitą dubenį ir įmaišykite vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.
3. Indelį, kuriame garinsite, patepkite sviestu, sudėkite trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite šokoladinę tešlą, uždenkite folija ir 10 min. virkite garuose. Tuomet vėl dėkite baltos tešlos, šokoladinės ir 10 min. garinkite. Uždėjusios paskutinį sluoksnį, garuose virkite 15 minučių. Atšaldykite.
1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti.
2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir paspauskite delnu. Pastatykite skardą į šaldytuvą.
3. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių trynius su cukrumi, įmaišykite rikotą, vanilės ekstraktą, smulkiai tarkuotas citrinos žieveles, citrinų sultis ir grietinėlę.
4. Atskirai iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Sukrėskite tešlą į skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Kai pyragas atvės, uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent 8 val. Prieš tiekdama apšlakstykite pyragą tirpintu šokoladu, apibarstykite migdolų drožlėmis.
- Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
- 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais patepkite šlakeliu sviesto, sukrėskite trupinių masę ir ranka gerokai paspauskite. Kraštelius suformuokite šiek tiek aukštesnius. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.
- Paruoškite sūrio masę: į elektrinio plaktuvo indą sukrėskite rikotos sūrį, suberkite cukrų, miltus ir vidutiniu greičiu maišykite 2 min. Toliau plakdami kas pusę minutės įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite grietinėlę, suberkite citrinų žievelę, vanilinį cukrų ir dar 30 sek. pamaišykite.
- Ant sustingusio sausainių pagrindo sukrėskite varškės masę. Torto formą įstatykite į skardą (orkaitė liks švari, jei pro nesandarius formos kraštelius ištekėtų riebalų).
- Iš pradžių 15 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 120 °C ir kepkite dar 1,5 val. Ištraukite iš orkaitės ir palikite šiek tiek praaušti.
- Paruoškite aptepą: grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Šia mase aptepkite dar šilto pyrago viršų ir 15 min. palaikykite 120 °C karštumo orkaitėje.
- Gatavą pyragą atsargiai peiliu atskirkite nuo formos kraštų, kad auštant nesutrūkinėtų viršus.