Idealus bet kokiai vasaros progai – sūrio pyragas: 10 receptų

Vasarą, kai vaisių ir uogų į valias, gera proga kulinariniams eksperimentams. Jei ieškote, ką saldaus ir įspūdingo paruošti, pavyzdžiui, artėjančioms Joninėms, rinkitės sūrio pyragą. Juolab kad vienus jų galima papuošti šviežiomis uogomis, vaisiais, o prie kitų paruošti šių gėrybių padažą.
Sūrio pyragas
Sūrio pyragas / Vida Press nuotr.
Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu
Receptas: Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 175.00 g (trapios tešlos)
Sviestas: 50.00 g
Šokoladas: 200.00 g (baltas)
Maskarponės sūris: 300.00 g (tinka bet kuris kitas grietinėlės sūris)
Kreminė varškė: 200.00 g
Braškės: 225.00 g
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba susukite į lininį rankšluostį, sutrinkite kočėlu ir suberkite į dubenį.

2. Trupinius sumaišykite su ištirpintu sviestu.

3. Masę sudėkite į apskritą išardomą 20 cm skersmens skardą, prispauskite prie dugno ir šonų. Laikykite šaldytuve.

4. Baltąjį šokoladą ištirpinkite.

5. Dubenyje gerai išsukite grietinėlės sūrį ir varškės kremą. Atsargiai įmaišykite supjaustytas braškes ir tirpintą šokoladą.

6. Masę sukrėskite ant sausainių papločio skardoje, išlyginkite viršų ir 4 valandas laikyti šaldytuve, kad susitingtų. Papuoškite braškėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Sūrio pyragas su braškių padažu
Receptas: Sūrio pyragas su braškių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 24
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 35.00 g (papločiui)
Sausainiai: 85.00 g (trupinių - papločiui)
Varškės sūris: 600.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (įdarui)
Miltelinis cukrus: 200.00 g (175 g - įdarui ir 25 g - padažui)
Krakmolas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1,5 arbat. š. žievelių ir 1 arbat. š. sulčių - įdarui, bei pusės arbat. š. žievelių - padažui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (3 lašai vanilės ekstrakto - įdarui)
Varškė: 200.00 g (150 g tepama pvz. "Rytas" - įdarui ir 50 g - kremui)
Braškės: 225.00 g (padažui)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakama - kremui)
Cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Apskritą 20 cm skersmens atsegamą skardą išklokite kepimo popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Masę sudėkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir 10 minučių kepkite 180 laipsnių orkaitėje.

2. Įdarui varškės sūrį du kartus sumalkite mėsmale. Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi, krakmolu, citrinų žievelėmis, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis. Įmaišykite sumaltą varškės sūrį, tepamąją varškę (įdaras turi išeiti vienalytis ir gana skystas). Masę supilkite ant apkepusio papločio skardoje, supurtykite, kad tolygiai pasiskirstytų, susidariusius oro burbuliukus suspauskite šaukšteliu. Kepkite 240 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, karštį sumažinus iki 110 laipsnių – dar 25 minutes. Orkaitę išjunkite, pyragą joje palikite pusę valandos (durelių neatidarykite). Tada atsargiai atsekite skardos šonus, bet jų nenuimkite, jei pyrago kraštai prilipę, atskirkite peiliu, ir palikite formoje tol, kol pyragas visiškai atvės.

3. Miltelinį cukrų suberkite į mažą puodą, užpilkite 3 šaukštais vandens. Užvirkite ir ant mažos ugnies maišant virkite porą minučių, kol pasidarys tirštas sirupas. Suberkite perpjautas braškes, atsargiai maišydami virkite dar apie minutę. Įmaišykite citrinų žieveles ir padažą palikite atvėsti. Kremui grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su tepamąja varške.

4. Kremu aptepkite atvėsusio pyrago viršų (galima – ir šonus, taip pat juos galima apibarstyti sausainių trupiniais). Pyragą dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį. Išimkite likus valandai, kai bus patiektas. Supjaustykite ir patiekite užpylus uogų padažo.

Gamybos trukmė, be stanginimo laiko.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Sūrio pyragas su mėlynėmis
Receptas: Sūrio pyragas su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (pyragui)
Sviestas: 150.00 g (lydyto - pyragui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Cukrus: 100.00 g (sūrio įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 100.00 g (sūrio įdarui)
Sūris: 600.00 g (kreminis Philadelphia - sūrio įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (sūrio įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo - sūrio įdarui)
Šokoladas: 200.00 g (baltojo - sūrio įdarui)
Mėlynės: 250.00 g (šviežių arba šaldytų - sūrio įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
  2. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių.
  3. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti.
  4. Sumaišykite kreminį ir kaimišką sūrį, cukrų, kukurūzų krakmolą bei kardamoną.
  5. Įmaišykite vieną po kito kiaušinius ir grietinėlę. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus.
  6. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant pyrago ir ant viršaus uždėkite mėlynių.
  7. Kepkite pyragą 175°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
  8. Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, kad paviršius neapdegtų. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių.
  9. Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis mėlynėmis bei vaniliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Evelina Kochienė

Suskleisti
Sūrio pyragas su citrinomis
Receptas: Sūrio pyragas su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių - pagrindui)
Riešutai: 5.00 valg. š. (maltų (recepto autorė naudojo lazdynų) - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (M dydžio - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (236ml - sūrio masei)
Citrinos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio - sulčių - sūrio masei)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (sūrio masei)
Sūris: 250.00 g („Philadelphia“ - sūrio masei)
Maskarponės sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
  2. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
  4. Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
  6. Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrpyragis su sausainiais
Receptas: Sūrio pyragas su sausainiais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 375.00 g (su šokolado gabaliukais - 250 - pagrindui ir 125 - sūrio masei)
Philadelphia sūris:(60 - pagrindui ir 300 - sūrio masei) 360.00 g
Grietinėlė: 370.00 g (370 riebios - sūrio masei ir šlakelio - glaistui)
Vanduo: 100.00 ml (sūrio masei)
Želatina: 30.00 g (arba 6 lapeliai - sūrio masei)
Cukrus: 70.00 g (sūrio masei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (sūrio masei)
Šokoladas: 100.00 g (pieniško su riešutais - glaistui)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (glaistui)
Kaip gaminti
  1. Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę.
  2. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu.
  3. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
  4. Želatiną išbrinkinkite vos šiltame vandenyje ir ištirpinkite virš karštų garų vonelės. Atidėkite, kad skystis atvėstų.
  5. Grietinėlę išplakite iki putų, sudėkite sūrį, vanilę ir cukrų bei plakite toliau, kol gausite tirštą vientisą masę.
  6. Plakant dideliu greičiu, supilkite ištirpusią ir pravėsusią želatiną.
  7. Sausainiukus pasmulkinkite ir be atlikusių trupinių, įmaišykite į sūrio ir grietinėlės kremą.
  8. Viską supilkite ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo.
  9. Pyragą palikite pastovėti kambario temperatūroje.
  10. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus.
  11. Išmaišykite, leiskite pravėsti, kad nebūtų karštas ir apšlakstykite pyrago paviršių.
  12. Pastatykite į šaldytuvą ir palaukite kelias valandas, kad gerai sustingtų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Bananų ir brownie sūrio pyragas
Receptas: Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 60
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (šalto – „brownie“)
Juodasis šokoladas: 230.00 g („brownie“)
Cukrus: 400.00 g (250 g – „brownie“ ir 150 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 didelių – „brownie“ ir 2 tryniai – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Miltai: 210.00 g (140 g – „brownie“ ir 70 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kakava: 2.00 valg. š. (tamsių miltelių – „brownie“)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – „brownie“)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1,5 arbat. š. ekstrakto – „brownie“ ir 0,5 arbat. š. – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (gabalėlių – „brownie“)
Maskarponės sūris: 500.00 g (tinka bet kuris kitas kreminis sūris – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži gerai prinokę bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
  2. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
  4. Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
  6. Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
  7. Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.

 

Suskleisti
Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais
Receptas: Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g (pagrindui)
Cukrus: 150.00 g (50 g - pagrindui, 100 g - įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 tryniai - pagrindui, 2 vnt. - įdarui)
Miltai: 150.00 g (pagrindui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 250.00 g (įdarui)
Migdolai: 50.00 g (malti arba krakmolas - įdarui)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli arba 4 maži - įdarui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (arba kitos uogos - įdarui)
Kaip gaminti

1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais kepimo formą, dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 6-7 minutes.

3. Ištraukusi sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, paskleiskite uogas, užpilkite iš maskarponės, varškės ir kitų nurodytų produktų paruoštą įdarą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Išjungusi orkaitę, palikite pyragą joje atvėsti. Tada dėkite dar porai valandų į šaldytuvą.

Suskleisti
Sūrio pyragas
Receptas: Garuose gamintas sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 31
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 120.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo)
Miltai: 100.00 g („Karališki“)
Krakmolas: 30.00 g (kukurūzų)
Vanilė: 2.00 g (keli lašai esencijos)
Kakava: 3.00 valg. š. (miltelių)
Vanduo: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Maskarponę ištrinkite su druska ir puse cukraus kiekio. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, įlašinkite vanilės esencijos. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišykite, įsijokite juos į sūrio masę ir gerai sumaišykite.

2. Su likusiu cukrumi iki putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėkite į kitą dubenį ir įmaišykite vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.

3. Indelį, kuriame garinsite, patepkite sviestu, sudėkite trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite šokoladinę tešlą, uždenkite folija ir 10 min. virkite garuose. Tuomet vėl dėkite baltos tešlos, šokoladinės ir 10 min. garinkite. Uždėjusios paskutinį sluoksnį, garuose virkite 15 minučių. Atšaldykite.

Suskleisti
Keptas sūrio pyragas
Receptas: Keptas sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g
Sviestas: 125.00 g (tirpinto)
Rikotos sūris: 500.00 g
Cukrus: 150.00 g
Vanilės ekstraktas 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos žievelių ir sulčių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 125.00 ml
Razinos: 100.00 g
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlių)
Kaip gaminti

1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti.

2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir paspauskite delnu. Pastatykite skardą į šaldytuvą.

3. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių trynius su cukrumi, įmaišykite rikotą, vanilės ekstraktą, smulkiai tarkuotas citrinos žieveles, citrinų sultis ir grietinėlę.

4. Atskirai iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą.

5. Sukrėskite tešlą į skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Kai pyragas atvės, uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent 8 val. Prieš tiekdama apšlakstykite pyragą tirpintu šokoladu, apibarstykite migdolų drožlėmis.

Suskleisti
Amerikietiškas sūrio pyragas
Receptas: Amerikietiškas sūrio pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 42
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (Sūrio masei)
Miltai: 35.00 g (Sūrio masei)
Cukrus: 200.00 g (Sūrio masei ir 30 g aptepui)
Rikotos sūris: 1.00 kg (Sūrio masei)
Sviestas: 100.00 g (Pagrindui)
Sausainiai: 200.00 g (Pagrindui; Selgos sausainių (jie trapiausi))
Grietinėlė: 80.00 ml (sūrio masei; 35% riebumo)
Citrinos: 1.00 vnt. (sūrio masei; šaukštas nutarkuotų citrinų žievelių)
Grietinė: 240.00 g (Aptepui; 30% riebumo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (sūrio masei ir aptepui 0,5 šaukštelio)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
  2. 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais patepkite šlakeliu sviesto, sukrėskite trupinių masę ir ranka gerokai paspauskite. Kraštelius suformuokite šiek tiek aukštesnius. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.
  3. Paruoškite sūrio masę: į elektrinio plaktuvo indą sukrėskite rikotos sūrį, suberkite cukrų, miltus ir vidutiniu greičiu maišykite 2 min. Toliau plakdami kas pusę minutės įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite grietinėlę, suberkite citrinų žievelę, vanilinį cukrų ir dar 30 sek. pamaišykite.
  4. Ant sustingusio sausainių pagrindo sukrėskite varškės masę. Torto formą įstatykite į skardą (orkaitė liks švari, jei pro nesandarius formos kraštelius ištekėtų riebalų).
  5. Iš pradžių 15 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 120 °C ir kepkite dar 1,5 val. Ištraukite iš orkaitės ir palikite šiek tiek praaušti.
  6. Paruoškite aptepą: grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Šia mase aptepkite dar šilto pyrago viršų ir 15 min. palaikykite 120 °C karštumo orkaitėje.
  7. Gatavą pyragą atsargiai peiliu atskirkite nuo formos kraštų, kad auštant nesutrūkinėtų viršus.
Suskleisti

DAR DAUGAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs