„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Idealus saldumo ir rūgštelės balansas: spanguolės cukraus pudros apvalkale

Prasidėjo spanguolių sezonas, jų dabar gausu visose didesnėse turgavietėse. Šios uogos skanios išvirtos vienos ar su kitais priedais, naudinga jų užšaldyti, o vienas iš pažįstamų saldumynų, kurį galima prisiminti jau dabar, gal net repetuojant kalėdinių dovanų ruošimą, – spanguolės, pasislėpusios cukraus pudros apvalkale. Būtinai išbandykite!
Spanguolės cukraus pudros apvalkale
Spanguolės cukraus pudros apvalkale / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g spanguolių;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 1 kiaušinio baltymas;
  • 1 arbat. šaukšt. krakmolo (bulvių ar kukurūzų);
  • žiupsnelis vanilinio cukraus.
Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale
Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale

Gaminimas:

1. Spanguoles kruopščiai perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.

2. Dubenėlyje paplakite kiaušinio baltymą, suberkite cukraus pudrą, krakmolą ir vanilinį cukrų.

3. Į gautą glajų suberkite spanguoles ir pamaišykite, kad apsivoliotų mase.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C temperatūros. Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi. Dėliokite ant skardų spanguoles, pasidengusias glajumi ir dėkite džiūti į orkaitę, laikykite tol, kol glajus visiškai sutvirtės. Tada perdėkite į kartotines dėžutes ar sandarų indą ir laikykite kambario temperatūroje, kur nėra drėgmės iki savaitės.

Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale
Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs