Ingredientai:
- 300–400 g špinatų, tinka ir švieži, ir šaldyti;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 gabaliukas šviežio imbiero (maždaug pusės nykščio dydžio);
- 180 g halumio (ar panašaus tipo kepti tinkamo) sūrio;
- 1 svogūnas;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 150 ml karšto vandens;
- druskos;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 0,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių ar dribsnių.
Gaminimas:
1. Sumaišykite visus prieskonius ir atidėkite. Svogūną supjaustykite kubeliais. Imbierą ir česnaką smulkiai sutarkuokite. Sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Įkaitinkite nesvylančią keptuvę, įpilkite vos vos aliejaus, suberkite halumio kubelius ir švelniai pakepinkite atsargiai apversdami, kad apskrustų visos kraštinės. Išimkite kubelius iš keptuvės į lėkštę ir kuriam laikui atidėkite.
3. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnus, įpilkite truputį aliejaus ir pakepinkite ant vidutinės kaitros, kol taps perregimi ir suminkštės. Pamaišykite, kad neimtų svilti.
4. Į keptuvę su svogūnais berkite česnakus, imbierus ir prieskonių mišinį, pakepinkite maišydami, kol pasklis aromatas. Tuomet dėkite pomidorų pastą ir dar keliolika sekundžių pakaitinkite. Dabar metas dėti špinatus – nuplautus ir kiek pasmulkintus šviežius arba net neatšildytus šaldytus. Kaitinkite kartais pamaišydami, kol špinatai ims glebti. Supilkite vandenį, sumažinkite kaitrą iki žemos ir kaitinkite apie 10 min. Praėjus šiam laikui sudėkite iš anksto apkepintus halumio gabaliukus, dar pakaitinkite, kol sūris vėl sušils, nukaiskite ir galite tiekti. Prie šio kario labiausiai tinka paprasti virti ilgagrūdžiai ryžiai, ypač basmati.