Idėja vakarienei – 10 patiekalų receptų

Nenusprendusiems, ką gaminti vakarienei, portalas Ji24.lt siūlo išeitį – atrinko patiekalus iš receptų skyrelio, kurie gali jums rasti tinkamą (ir norimą!) patiekalą.
Salotos su moliūgais ir sūriais
Salotos su moliūgais ir sūriais / Shutterstock nuotr.
Pica „Margherita“
Receptas: Tikra neapolietiška pica „Margherita“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 46
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (aukščiausios rūšies, kvietiniai)
Vanduo: 300.00 ml (patartina naudoti filtruotą arba pirktą tyrą negazuotą vandenį, nenaudokite vandens iš čiaupo)
Mielės: 5.00 g (šviežios)
Rupi jūros druska (nubrauktas valg. š. - picos padui) 1.00 valg. š.
Nekoncentruota pomidorų tyrė (it. „passata di pomodoro“) 200.00 ml
Tyras alyvų aliejus 4.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 400.00 g (buivolės pieno (it. „mozzarella di bufola“), o jei tokio nerandate, naudokite karvės pieno mocarelos sūrį)
Bazilikai: 10.00 g (keli švieži lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Miltus ir vandenį padalinkite į dvi lygias dalis (tam reikės dviejų indų miltams ir dviejų puodelių vandeniui). Viename puodelyje vandens ištirpinkite mieles, kitame puodelyje – druską. Į vieną dubenį su miltais supilkite mielių tirpalą, iš šio mišinio suminkykite tešlą. Į kitą dubenį su vandeniu supilkite druskos tirpalą ir vėl suminkykite tešlą. Tokiu būdu išvengsite tiesioginio „nedraugiško“ mielių ir druskos sąlyčio. Taigi abi tešlas dabar jau galite sumaišyti. Turi gautis drėgna, tampri ir puri masė. Ją padalinkite į dvi dalis (bus dviejų picų padai) ir palikite šiltoje patalpoje apie 2 val., kad pradėtų augti mielės.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki maksimalios temperatūros. Tikra pica kepama labai kaitriose akmeninėse krosnyse ir iškepa per 90 sekundžių. Kadangi orkaitės maksimali temperatūra yra tik 250 °C, tai picą kepsime daug ilgiau ir dvejomis pakopomis (pirma tik su pomidorų tyre, po to jau su sūriu). Picą pašaukite, kai orkaitė bus maksimaliai įkaitusi ir ne anksčiau.
  3. Kai picos pado tešla gerai paauga (taigi po 2 val.), ją gausiai apibarstykite miltais (prieš tai pabarstykite stalą) ir suformuokite apskritą picos padą (per visą orkaitės skardos dydį). Galite kočioti kočėlu arba tiesiog paskirstyti pirštais (kaip aš dariau), nes tešla labai puri. Picos padą nuo stalo perkelkite į orkaitės skardą išklotą kepimo popieriumi. Sakau VALIO tiems, kas picos padą sugeba pagaminti skraidinant jį ore. Kadangi aš taip nesugebu, tai buvo gerai ir paprastas jos išlyginimas pirštais.
  4. Pomidorų tyrę sumaišykite su trupučiu druskos (pagal skonį). Picos pado viršų aptepkite gausiu pomidorų tyrės kiekiu ir apšlakstykite aliejumi. Taip paruoštą picą pašaukite į orkaitę 10 min. Mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis. Apkepusią picą apklokite sūriu, uždėkite keletą šviežio bazilikų lapelių ir dar kartą pašaukite į orkaitę 5 min. Štai ir baigėte gaminti tikrą neapolietišką picą „Margherita“. Patartina valgyti rankomis :)

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Panzannela salotos su paprika
Receptas: „Panzannela“ salotos su paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 16
Receptas
Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki kol skrebučiai taps traškūs.
  2. Supjaustykite agurkus, paprikas, svogūną, pomidorus, susmulkinkite česnakus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nepamirškite pagardinti salotų druska ir pipirais.
  3. Patiekite su česnakiniais skrebučiais. Skanaus!

P. S. Šių salotų variacijų daugybė, tad galite įtraukti ir kaparėlius, mėgstamas salotos, bazilikus, alyvuoges, mocarelos sūrį, ančiuvius, padažui naudojamas vyno actas, alyvuogių aliejus, Dižono garstyčios ir pan.

Suskleisti
Naminiai koldūnai su vištiena ir špinatais
Receptas: Naminiai koldūnai su vištiena ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - 2 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 vištienos - įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite kambario temperatūros vandenį, aliejų, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Maišydami po truputį berkite miltus ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir 20–30 minučių palikite kambario temperatūroje.

2. Faršą sumaišykite su grūstu česnaku, plikytais ir smulkintais špinatais, pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite lyginį skaičių apskritimų. Ant pusės apskritimų dėkite faršo, o kitais užklokite. Kraštus labai gerai apspauskite, jei norite, suformuokite gėlytes.

3. Koldūnus virkite sūdytame vandenyje 10–12 minučių. Tiekite su sviestu ar grietine.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Sriuba „Suan la t‘ang“
Receptas: Sriuba „Suan la t‘ang“
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 60.00 g (pakelis greitai paruošiamų)
Vištienos sultinys: 800.00 ml (geriau naminio, bet tinka ir tirpus)
"Shiitake" grybai 60.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sojų pupelių daigai 100.00 g
Ryžių actas 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š. (kukurūzų)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Papaja (minkštimo) 70.00 g
Tofu sūris 60.00 g
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite išmirkytus ir juostelėmis supjaustytus grybus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, nuplautus sojų pupelių daigus, supilkite sojų padažą, ryžių actą ir užvirinkite.

2. Krakmolą išmaišykite truputyje šalto vandens ir maišant supilkite į verdančią sriubą.

3. Sudėkite makaronus, suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, nedideliais gabaliukais supjaustytas papajas, tofu sūrį, supilkite sezamų aliejų, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Suskleisti
Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje
Receptas: Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 11.00 vnt. (8 mažesni, kietai virti kiaušiniai ir 3 vidutinio dydžio rikotos/špinatų masei)
Varškė: 6.00 vnt. (suformuoti varškės rutuliukai, 9% riebumo)
Špinatai: 450.00 g (šaldyti, smulkinti)
Rikotos sūris: 250.00 g (tinka ir naminis)
Pienas: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Porai: 10.00 g (gabaliukas smulkinto poro arba svogūno)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus.

2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).

3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite susidariusį vandenį. Jei reikia, dar kartą sutrinkite į tyrę. Rikotos sūrį išplakite su kiaušiniais, pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišykite.

4. Į keksiukų kepimo formą (aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) įdėkite šiek tiek paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatykite po virtą kiaušinį (8 vnt.), į likusias formeles – po 1 varškės rutuliuką. Paviršių uždenkite likusia flans'ų mase.

5. Kepkite 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Patiekite su majonezu ir šviežiomis daržovių salotomis.

Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“

Suskleisti
Bulvių ir varškės spurgos
Receptas: Bulvių ir varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 199
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 200.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - spurgoms apvolioti)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų - pagal poreikį)
Aliejus: 150.00 ml (kepimui - pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu.
  3. Gruzdintuvėje ar nedideliame puodelyje įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir leiskite į verdantį aliejų.
  5. Iškepusias iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.
  6. Šias spurgas skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka su įvairiais padažais.
Padažą pagal savo skonį galite išsirinkti ČIA.
Suskleisti
Itališki testaroli su pesto padažu
Receptas: Itališki testaroli su pesto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, vandens ir druskos išmaišykite tešlą.
  2. Visą keptuvę kruopščiai suvilgykite aliejumi (kad blynas neprisviltų), įkaitinkite, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite po visą keptuvę. Kitaip tariant, tai bus tarsi lietinis blynas, tik storesnis. Apkepkite blyną iš abiejų pusių.
  3. Puode užvirkite vandens, iš keptuvės išimtą blyną supjaustykite rombo formos gabalėliais ir dėkite į sūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 5 minutes.
  4. Karštus testaroli apibarstykite tarkuotu parmezanu, patiekite su pesto padažu.
  5. Kaip pasigaminti naminį pesto padažą, galite sužinoti ČIA .
Suskleisti
Salotos su moliūgais ir sūriais
Receptas: Salotos su moliūgais ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 15
Receptas
Ingredientai
Salotos: 6.00 vnt. (keli lapeliai)
Moliūgai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (baltųjų pelėsių)
Spanguolės: 1.00 valg. š. (saujelė džiovintų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (abrikosų kauliukų - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
  3. Sūrius supjaustykite kubeliais ir užberkite ant moliūgų iki kepimo pabaigos likus 5 min.
  4. Moliūgus ištraukite ir atvėsinkite. Į lėkštes dėkite nuplautų ir nusausintų salotų lapelių, ant viršaus – keptų moliūgų.
  5. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų. Ant viršaus berkite apie pusvalandį vandenyje mirkytų džiovintų spanguolių. Skanu valgyti su skrudintos itališkos duonos riekele.
Suskleisti
Bulvių ir cukinijų blynas su sūdyta lašiša
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynas su sūdyta lašiša
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 53
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (2 mažos arba 1 didesnė)
Cukinijos: 150.00 g (pusė nedidelės cukinijos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti daugiau arba mažiau, priklausomai nuo daržovių sultingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (džiovintas, pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Lašiša: 50.00 g (sūdyta)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Idėja greitiems ir skaniems pietums, kai šaldytuve tik cukinijos ir lašišos uodegėlės...

1. Bulves ir cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, pipirais, mairūnais, įkulkite kiaušinį, įmaišykite miltus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sukrėskite masę ir išlyginkite paviršių. Blynas neturi būti storas, nes ilgai keps.

2. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos-vidutinės ir kepkite, kol apačia gražiai apskrus, tada blyną apverskite ir uždengusios pabaikite kepti. Patiekite su grietine ir lašiša.

Patarimas dėl apvertimo, kurio mane senų senovėje išmokė močiutė - keptuvę uždengti didele lėkšte, apvožti ir blyną neapkepta puse žemyn nustumti į keptuvę. Šitaip kepinys tikrai nesulūžinės, kas garantuotai nutiktų verčiant su mentele. Jei tokiais piruetais užsiimti nesinori, visada galima kepti mažus blynelius.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika
Receptas: Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 17
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji paprika)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 200.00 g (vyšninių)
Bulvės: 200.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (žalia)
Sūris: 200.00 g (parmezano)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite daržoves: aitriąją papriką, žalią saldžiąją papriką, baklažaną, cukiniją, bulves. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.

2. Sumaišykite smulkintas daržoves su alyvuogių aliejumi, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir 40 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

3. Susmulkinkite parmezaną ir, prieš baigdamos kepti, pabarstykite ant daržovių.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų