DIENOS RECEPTAS
Blyneliai su mėsa ir brokoliniais kopūstais
2 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min.
Produktai: (lietiniams) – 1 kiaušinis, 300 ml pieno, 4 valg. š. miltų, 1 valg. š. aliejaus, pagal skonį druskos; (įdarui) – 200 g brokolinių kopūstų, 200 g virtos ar keptos vištienos, 100 g pievagrybių, 100 g sūrio, 1 valg. š. sviesto; (padažui) – 300 ml pieno, 1 valg. š. miltų; 2 valg. š. tarkuoto fermentinio sūrio; 1 valg. š. sviesto.
Kaip gaminti:
1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus.
2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį. Šia mase įdarytus lietinius sudėkite į karščiui atsparų indą.
3. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste, maišydami supilkite pieną, pasūdykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Supilkite jį ant lietinių, apibarstykite sūriu ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
SIŪLOME IŠBANDYTI
Neringos Kalasauskaitės nuotr./Dešrelių ir daržovių apkepas |
SOTU
Mariaus Žičiaus nuotr./Salotos su aštriomis krevetėmis |
PIKANTIŠKA
Salotos su aštriomis krevetėmis
Mariaus Žičiaus nuotr./Avinžirniai su špinatais |
VEGETARIŠKA
Bananiniai blyneliai |
VAIKAMS