Idėjos vėlyviems savaitgalio pusryčiams: nuo įdomaus omleto iki purių blynelių

Kavinės ir restoranai jau kviečia prisėsti lauke, tačiau, gali būti, jog dėl vėsos ir negausaus lietaus, šis savaitgalis nebus itin palankus skanauti maisto gryname ore. Jei nutarsite likti namie, o galbūt pasivaikščioti trauksite popiet, siūlome pasiruošti prašmatnesnius pusryčius ir leisti sau patinginiauti!
Kepti varškėtukai
Kepti varškėtukai / Julijos Steponavičiūtės nuotr.
Omletas su įdaru
Receptas: Agento 007 omletas su įdaru
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 77
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 g (4–6)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 80.00 g (80–100)
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuoto)
Pienas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sūris: 40.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (augalinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir apkepkite kitą pusę.

2. Pievagrybius apkepinkite kitoje keptuvėje, paskui sumaišykite su šiaudeliais supjaustytu agurku, susmulkintu česnaku, grietine, smulkintomis petražolėmis.

3. Ant vienos omleto pusės sudėkite įdarą, užklokite jį kita omleto puse, keptuvę uždenkite dangčiu ir palaikykite porą minučių. Pabarstykite svogūnų laiškų.  

Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai 

Suskleisti
Omletas su čederiu
Receptas: Omletas su čederiu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 100.00 g (karštai rūkytos filė)
Sūris: 100.00 g (čederio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 100.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.

2. Smulkintus svogūnus pakepinkite karštuose riebaluose.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su smulkintu kumpiu, pomidorais, pievagrybių griežinėliais.

4. Pagal skonį masę dar pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

5. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir atsargiai sumaišykite su trynių ir pievagrybių mase.

6. Gilioje nepridegančioje keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite paruoštą masę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3 minutes.

7. Ugnį sumažinkite, omleto viršų apibarstykite smulkintu čederiu (pora šaukštų palikite), keptuvę uždenkite ir omletą kepkite dar 3–5 minutes.

8. Tiekdama omletą apibarstykite likusiu čederiu. Tiks papuošti šviežiais žalumynais.

Suskleisti
Omletas puodelyje
Receptas: Omletas puodelyje
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 1.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės (mėgstamas)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti itališki prieskoniai (bazilikas, mairūnas, raudonėlis ir kt.): 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Puodelį (250 ml) plonai ištepkite aliejumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytas kumpio riekeles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Maišykite šakute, kol visi produktai gerai išsimaišys.
  2. Kepkite mikrobangų krosnelėje minutę. Išimkite ir pamaišykite šakute. Tuomet kepkite dar 2 minutes, kol kiaušiniai bus iškepti, sutvirtėję.
  3. Jei norite, apibarstykite dar saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Patiekite nedelsdami, karštą. Skanaus!
Suskleisti
Sumuštiniai su omletu
Receptas: Sumuštiniai su omletu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 60.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Špinatai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Duona: 4.00 riekės (skrudinimui)
Tepamas varškės sūrelis: 100.00 g
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
  2. Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
  4. PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių  dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
  5. Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Suskleisti
Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais
Receptas: Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grikiai: 125.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 0.50 vnt.
Salierų stiebai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 1.00 sauja
Sviestas: 1.00 valg. š. (veganai gali keisti aliejumi)
Sojos padažas: 1.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išvirkite grikius. Berkite kruopas į prikaistuvį, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Sumažinkite karštį ir virkite, kol grikiai bus išvirę, tačiau dar nesukritę – tai užtruks apie 15 min. Nusunkite ir uždengę atidėkite į šalį.

2. Paruoškite daržoves. Nulupkite svogūną, morką ir šias daržoves bei saliero stiebą supjaustykite labai mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto ir berkite supjaustytas daržoves. Kepinkite jas maišydami 5–7 min., kol suminkštės. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite į daržoves jau išvirtus grikius bei smulkiai sukapotas petražoles. Įpilkite truputį sojos padažo.

3. Išvirkite kiaušinius. Imkite labai nedidelį puodą ir pripilkite jį vandens. Įmuškite kiaušinį į mažą dubenėlį (būkite atsargūs ir „nepaleiskite“ trynio). Vos tik vanduo puode užvirs, supilkite kiaušinį į vandenį ir, naudodami du šaukštus, stenkitės, kad baltymas neišsiskaidytų ir liktų prie trynio. Kiaušinis pamažu ims virti ir tvirtėti. Dabar šaukštus galite išimti ir pavirti kiaušinį dar porą minučių. Kai keletą kartų išbandysite šį virimo būdą, patys galėsite tiksliau nustatyti virimo laiką – mums reikia išimti kiaušinį iš vandens dar tada, kol trynys ims kietėti – norime, kad jis būtų skystas. Išgriebkite kiaušinį kiaurasamčiu ir dėkite ant lėkštės.

4. Dėkite paruoštų grikių su daržovėmis į lėkštes, ant viršaus „užsodinkite“ po kiaušinį, pašlakstykite trupučiu sojos padažo ir pabarstykite rupiai maltais juodaisiais pipirais.

Pastabos:

  • Aš mėgstu šiam patiekalui naudoti sojos padažą su sumažintu druskos kiekiu, jo skonis subtilesnis, švelnesnis.
  • Kiaušinius galite virti ir naudodami „sūkurio“ metodą. Vos tik vanduo puode užvirs, naudodami bet kokį ilgesnį virtuvės įrankį imkite jį intensyviai į vieną pusę maišyti ir taip suformuokite sūkurį. Žaibiškai ištraukite įrankį ir muškite į susidariusį sūkurį kiaušinį – besisukantis vanduo neleis kiaušiniui išskysti, kol jis sutvirtės. Palaukite, kol kiaušinis išvirs, ir išgriebkite iš vandens.
Suskleisti
Omletas su žalumynais ir sūriu
Receptas: Omletas su špinatais ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 46
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sūris: 125.00 g (tarkuoto)
Porai: 50.00 g
Pienas: 100.00 ml
Špinatai: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 7.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.

2. Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.

3. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite paruoštą mišinį ir pakepinkite apie 5 minutes. Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.

Suskleisti
Džeimso Bondo kiaušinienė
Receptas: Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 7 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š. (ypač tinka lydytas ghee)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (geriau jogurtinės)
Špinatai: 1.00 sauja
Juoda duona: 1.00 riekės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iki aukštos temperatūros įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą bei įplakite du kiaušinius.

2. Kai kiaušiniai pradės trauktis, įdėkite grietinės ir toliau maišykite.

3. Ingredientams susijungus į vientisą masę, sudėkite špinatus, druską, pipirus bei smulkintą muskato riešutą.

4. Paruoštas patiekalas patiekamas su šildyta juodos duonos riekele.

Suskleisti
Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis
Receptas: Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 49
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 800.00 ml
Grikiai: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Medus: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pusę vandens ir visus grikius. Nupilkite vandenį, grikius užpilkite nauju vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol grikiai išvirs, o puode beveik nebeliks vandens.

2. Neluptą obuolį supjaustykite mažais gabaliukais, sukapokite abrikosus ir riešutus.

3. Grikiams beveik išvirus į puodą sudėkite obuolį ir abrikosus. Košę sudėkite į dubenėlius, apipilkite pienu ir apibarstykite riešutais. Jei norite, košę galite apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti medumi.

Suskleisti
Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
Receptas: Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 100.00 ml
Pienas: 120.00 ml
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š. (nesaldintų; ir dar trupučio pabarstymui)
Persimonai: 0.50 vnt.
Kaip gaminti

1. Kokosų pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, kartais pamaišydami.

2. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.

3. Kol košė brinksta, persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Košę sukrėskite į dubenėlį, apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsdami.

Suskleisti
Avižinių dribsnių košė
Receptas: Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 71
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (pusvalandį išmirkytų 250 ml vandens; košei)
Augalinis pienas: 250.00 ml (avižų arba migdolų; košei)
Druska: 0.25 arbat. š. (košei)
Cinamonas: 0.25 arbat. š. (patiekimui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (idealu – kokosinių palmių; patiekimui)
Migdolų sviestas: 2.00 valg. š. (arba paprasto sviesto; patiekimui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (paskrudintų; patiekimui)
Obuoliai: 0.50 vnt. (saldžiarūgščio, supjaustyto šiaudeliais; patiekimui)
Kaip gaminti

Kad būtų greičiau, darbo dienos rytą verta rinktis dribsnius (avižų, miežių, rugių, bolivinių balandų…). Jei turite daugiau laiko – griebkite „pilnas“ kruopas (avižas, neskrudintus grikius, bolivines balandas, neapdirbtus ryžius, speltos kruopas ar kt.). Tiek vienas, tiek kitas reikės iš anksto užmerkti vandeniu: dribsniams pakaks mirkti 30 min., kruopoms – mažiausiai valandą (padarykite tai iš vakaro – sutaupysite marias laiko!). Dviem žmonėms pusryčiams prireiks 100 g kruopų arba dribsnių, juos užmerkti reikės 1 stiklinėje (250 ml) vandens.

1. Sudėkite visus košės ingredientus į nedidelį puodą (kartu su avižiniais dribsniais supilkite ir vandenį, kuriame jie mirko), užkaiskite ir virkite apie 3–4 minutes, kol košė įgaus tinkamą konsistenciją.

2. Kokosų palmių cukrų sumaišykite su cinamonu. Košę padalykite į du dubenėlius, pagardinkite sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, riešutais bei obuoliu.

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 116
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 218
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 stiklinės kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5-2 šaukšteliai)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pienas: 1.00 st. (1,25 stiklinės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.

2. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet kad kristų nuo šaukšto.

3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite lašelį aliejaus, kabinkite tešlą  ir kepkite blynus. Labai skanu su klevų sirupu ar kitais mėgstamais pagardais. Skanaus!

Recepto autorė Tatjana Afanasjeva

Suskleisti
Manų kruopų apkepas su rikota
Receptas: Manų kruopų apkepas su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Vanduo: 500.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Manai: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Rikotos sūris: 350.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Likeris: 2.00 valg. š. („Limoncello“ citrininio likerio)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite.
  2. Išimkite citrinos žievelę.
  3. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas.
  4. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
  5. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, rikotos sūrį ir citrininį likerį.
  6. Kai masė pasidaro vientisa, po truputį įplakite atvėsusius manus.
  7. Tešlą supilkite į 24–26 cm skersmens tortinę, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite valandą.
  9. Prieš pjaunant, atvėsinkite. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Cukinijų varškėčiai
Receptas: Cukinijų varškėčiai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 260
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio jauna, sutarkuota stambia tarka)
Druska: 2.00 arbat. š. (rupios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Varškė: 250.00 g
Miltai: 3.00 valg. š. (naudojau speltų; gali prireikti daugiau, jei varškė šlapesnė arba cukinija didesnė)
Kokosų aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui; galima naudoti ir kitą mėgstamą)
Kaip gaminti

1. Sutarkuotas cukinijas suberkite į dubenį, pabarstykite 2 šaukšteliais druskos ir palikite apie 10 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nusunkite ir nuspauskite tarkuotas cukinijas, kad liktų kuo sausesnės (geriausia – sūrmaišyje arba keliais sluoksniais sulankstytu gabalėliu marlės).

2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir trupučiu druskos (su druska elkitės atsargiai, mat jei labai gerai nenusausinsite cukinijų, tai druskos tikrai pakaks tiek, kiek jau subėrėte į cukinijas). Įmaišykite varškę ir ištrinkite šakute, sumaišydami su kiaušiniu. Tada sudėkite cukinijas, vėl sumaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir sumaišykite minkštą nelipnią tešlą.

3. Suformuokite nedidelius paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose (labai tiks kokosų aliejus, jei mėgstate!).

4. Patiekite su grietine, medumi, uogiene ar šviežiomis uogomis.

Suskleisti
Varškėčiai
Receptas: Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 150
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 8.00 valg. š.
Aliejus: 6.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos žievelė: 0.50 vnt. (geltonoji dalis)
Kaip gaminti

1. Varškę mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.

2. Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių.

Suskleisti
Kepami lietiniai blynai
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir aguonomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 103
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (ir dar šiek tiek įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 st. (arba kiek prireiks)
Varškė: 300.00 g (įdarui)
Aguonos: 100.00 g (maltų; įdarui)
Rudasis cukrus: 6.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Suplakite kiaušinius su druska ir pilkite aliejų. Tuomet, nuolat maišydami, įmaišykite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė.

2. Prieš kepant tešlą dar kartą gerai išmaišykite.

3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite ir pradėkite kepti blynus. Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu.

4. Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekiant apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu.

Suskleisti
Kokosiniai blyneliai
Receptas: Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Kokosų pienas: 6.00 valg. š. (arba kitokio pieno)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kokosų miltai: 6.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 0.30 arbat. š.
Kokosų aliejus: 6.00 valg. š. (arba lydyto sviesto ir dar šiek tiek kepimui)
Kaip gaminti

Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki. Su skysčiu juos reikia maišyti visai kitokiomis proporcijomis nei kvietinius miltus. Kažkada skaičiau, kad, keičiant kvietinius miltus kokosiniais, pastarųjų reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.

1. Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją.
 Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.


2. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.


3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.


 

4. Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų uogų milteliais.


5. Jei naudosite sviestą ir ne kokosų pieną, o mėgstate valgyti saldžiau, cukraus kiekį padidinkite iki 3 arbatinių šaukštelių arba blynelius tiekite su saldžiu jogurtu, medumi ar klevų sirupu.

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 240
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą.

3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindami iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.

4. Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus.

5. Patiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra.

Suskleisti
Citrininiai blynai su kefyru ir chia sėklomis
Receptas: Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai atskirti nuo baltymų)
Rudasis cukrus: 60.00 g
Kefyras: 375.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. (nutarkuotos ekologiškos žievelės)
Chia sėklos: 50.00 g
Miltai: 210.00 g (geriausiai, viso grūdo speltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (keptuvei patepti)
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, druską, kefyrą, vanilę, citrinos žievelę, chia sėklas, miltus ir kepimo miltelius ir išsukite tešlą.

2. Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu pagrindu ant vidutinės ugnies, patepkite dugną aliejumi, dėkite po kaupiną šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių apie 3–4 minutes, arba kol blynai visiškai iškeps.

4. Patiekite su jogurtu, medumi, pabarstę granola, pagardinę keliais lašais citrinos sulčių.

Suskleisti
Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais
Receptas: Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (t.y. maždaug 1,5 stiklinės; sutrintų sunokusių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grikių miltai: 100.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Meduolių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g (karamelizuotiems riešutams ir dar 1 šaukštas pasmulkintų į tešlą)
Džiovintos spanguolės: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Avietės: 1.00 sauja (šviežių patiekimui)
Medus: 115.00 g (karamelizuotiems riešutams ir dar šiek tiek patiekimui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį arba elektrinio maišytuvo indą sudėkite bananus, kiaušinius, grikių miltus, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius, riešutus ir spanguoles ir viską sumaišykite.

2. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu dugnu, teptuku ištepkite keliais lašais aliejaus. Šaukštu formuokite iš tešlos blynelius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol patamsės. Iškepusius laikykite šiltai, kol kepsite paskesnius.

3. Pabaigoje popieriniu rankšluosčiu išsausinkite keptuvę, suberkite riešutus. Kepinkite juos maišydami apie 1–2 minutes, kol šiek tiek apskrus. Supilkite medų ir toliau kepinkite maišydami apie 1 minutę, kol medus ims tirštėti.

4. Patiekite blynus iškart, pabarstę avietėmis ir karamelizuotais riešutais, su medumi, jei trūksta saldumo.

Suskleisti
Kepti varškėtukai
Receptas: Legendiniai kepti varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 101
Receptas
Ingredientai
Varškė: 180.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.50 valg. š. (nerafinuoto)
Miltai: 40.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui; pvz., nerafinuoto saulėgrąžų)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Atsargiai įmaišykite miltus – nepermaišykite, kad varškėtukai nebūtų kieti.

2. Kepkite ant keptuvės nedegančiu paviršiumi įpylę šiek tiek aliejaus.

3. Ant vidutinės ugnies apkepkite vieną pusę kol ši apskrus, tuomet apverskite, uždenkite dangčiu ir kepkite žemoje temperatūroje, kol apskrus ir antroji pusė.

4. Patiekite su jogurtine grietine/jogurtu ir namine uogiene. Šiuo atveju tai buvo juodieji serbentai.

Suskleisti
Varškės apkepas
Receptas: Nesudėtingas, bet įdomus varškės, morkų ir obuolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (ne pačios liesiausios)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt. (vidutinės)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 3.00 vnt. (saldžiarūgščiai)
Manai: 3.00 valg. š.
Sviestas: 80.00 g (kambario temperatūros)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kmynai: 0.50 valg. š. (nuplikytų verdančiu vandeniu (nebūtinai))
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Varškę labai gerai ištrinkite (o dar geriau – pertrinkite per plieninį sietelį).

2. Atskirame dubenyje kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kol šis ištirps. Supilkite masę į varškę, taip pat sudėkite sviestą, suberkite druską, manų kruopas, kmynus (jei naudojate) ir viską gerai išmaišykite.

3. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite, obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į varškės masę.

4. Stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu, pavarstykite džiūvėsėliais, suverskite gautą masę ir išlyginkite paviršių.

5. Dėkite indą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį – kol viršus bus gražiai rusvas. Tiekite su grietine, uogomis, džemu ar graikišku jogurtu – tinka daugybė priedų.

Suskleisti
Jogurtiniai blynai
Receptas: Pusryčių blynai su jogurtu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 71
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 puodelis
Jogurtas: 3.00 valg. š. (graikiško)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

2. Kitame dubenyje išplakite pieną, kiaušinius ir jogurtą, taip pat – ištirpintą sviestą. Į mišinį palengva berkite miltus, ir būtinai nuolat maišykite.

3. Blynus kepkite tirpintame svieste, o patiekti tiks pačių mėgstamiausi ingredientai – medus, uogos ar kiti.

Suskleisti
Blynai
Receptas: Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 58
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Krakmolas: 60.00 g
Pienas: 460.00 ml
Vanduo: 240.00 ml
Sviestas: 80.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (Goudos; galima ir nenaudoti)
Kaip gaminti

1. Šių blynų tešlą pravartu ruošti naudojant elektrinį plaktuvą, nes tešla turi būti labai glotni ir vientisa, jei tokio neturite, tiks ir šakutė, tačiau darbuokitės ja intensyviai. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kiaušinius, pieną, vandenį, lydytą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakite, kad nebūtų jokių gumuliukų. Leiskite tešlai pastovėti bent valandą (arba uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą).

2. Maždaug 10 min. prieš kepant blynus į tešlą suberkite ir kepimo miltelius, labai gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite didelę blynams kepti skirtą keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ir samčiu pilkite tešlos, sukiokite keptuvę, kol tešla pasiskirstys per visą dugną, ir dėkite kepti.

4. Kai viena pusė apkeps, apverskite blyną ir ant viršutinės pusės užberkite šiek tiek goudos sūrio (jei nenorite sūrio, galite šio žingsnio ir atsisakyti. Valgykite blynus karštus, su mėgstamais priedais (jei nenaudojate sūrio).

Suskleisti
Lietiniai su šokoladu
Receptas: Lietiniai blynai su šokoladu ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Pienas: 240.00 ml
Vanduo: 240.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimui)
Bananai: 2.00 vnt. (patiekimui)
Nutella kremas: 2.00 valg. š. (arba panašaus; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Į nemažą dubenį suberkite miltus, druską bei cukrų, muškite kiaušinius ir šaukštu maišykite, kol gausite labai tirštą, bet glotnią košelę be jokių gumuliukų (jei itin tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, bet pradžioje nedaug).

2. Kai kiaušinių-miltų masė taps glotni, po truputį supilkite vandenį ir pieną bei plakite šakute, kol gausite skystą, vientisą lietinių tešlą. Supilkite aliejų ir leiskite pastovėti 20–30 min.

3. Įkaitinkite keptuvę blynams kepti, įlašinkite po lašą kitą aliejaus prieš pildami po samtelį tešlos ir iškepkite plonus blynelius.

4. Kiekvieną blynelį patepkite šokoladiniu kremu, uždėkite keletą plonų banano griežinėlių ir susukite. Skanaus!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis