Jums prireiks:
- 300 g burokėlių;
- kiaušinio;
- 300 g bulvių;
- svogūno;
- pilno grūdo miltų (jei tešlos konsistencija per skysta);
- druskos;
- pipirų.
Padažui:
- 200 g varškės;
- 2 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto;
- druskos;
- pipirų;
- krapų.
Gaminimas:
Bulves ir burokėlius sutarkuokite per smulkią tarką. Pakepkite svogūnus ir sudėkite juos į bulvių bei burokėlių masę. Įmuškite kiaušinį, įdėkite pipirų ir druskos. Maišykite. Jei tešla per skysta, įdėkite miltų tiek, kad ji būtų tiršta – šaukštu galima būtų sukrėsti blynelį į keptuvę.
Kepkite blynus, o per tą laiką pasigaminkite puikų varškės padažą. Varškę, jogurtą, druską ir pipirus sudėkitę į dubenį, sumaišykite ir pagardinkite krapais.
Skanaus.