„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ieškantiems sveikiau, bet ne mažiau skaniau: burokėlių blynai

Blynai – vienas mėgstamiausių daugelio žmonių patiekalų. Aišku, sunku atsispirti miltiniams ar bulviniams, bet norėdami gyventi sveikiau, juk vis ieškome alternatyvų. Štai burokėlių ir bulvių blynai – ne ką mažiau skanūs, bet sveikesni. Kviečiame gaminti ir ragauti.
Burokėlių blynai
Burokėlių blynai / Shutterstock nuotr.

Jums prireiks:

  • 300 g burokėlių;
  • kiaušinio;
  • 300 g bulvių;
  • svogūno;
  • pilno grūdo miltų (jei tešlos konsistencija per skysta);
  • druskos;
  • pipirų.

Padažui:

  • 200 g varškės;
  • 2 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto;
  • druskos;
  • pipirų;
  • krapų.

Gaminimas:

Bulves ir burokėlius sutarkuokite per smulkią tarką. Pakepkite svogūnus ir sudėkite juos į bulvių bei burokėlių masę. Įmuškite kiaušinį, įdėkite pipirų ir druskos. Maišykite. Jei tešla per skysta, įdėkite miltų tiek, kad ji būtų tiršta – šaukštu galima būtų sukrėsti blynelį į keptuvę.

Kepkite blynus, o per tą laiką pasigaminkite puikų varškės padažą. Varškę, jogurtą, druską ir pipirus sudėkitę į dubenį, sumaišykite ir pagardinkite krapais.

Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs