„Kažkurią dieną beklaidžiodama internete perskaičiau, kad picos padą galima išsikepti ne tik iš miltų ir aliejaus, bet dar ir kiaušinių, varškės bei kefyro! Nežinojau ko tikėtis, bet labai knietėjo pamėginti. Reziume toks, kad čia yra lengviausiai pagaminamas picos padas, kurio nepavyks sugadinti. DVARO kefyro bei varškės dėka picos padas puikiai iškilo, gavosi purus ir minkštas, o taip pat dar ir maistingesnis nei tradicinis picos padas. Labai smagu padaryti metų atradimą virtuvėje jiems einant į pabaigą!”, – džiaugiasi Ieva ir kviečia išbandyti. Gal šis patiekalas taip patiks, kad pagaminsite jį ir šventiniam stalui?
Picos pagrindui reikės:
- 250 g 9% DVARO varškės,
- 100 g DVARO kefyro,
- 2 kiaušinių,
- 50 g alyvuogių aliejaus,
- 330 g kvietinių miltų,
- 1 valg. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Papildomai reikės:
- pomidorų tyrės,
- sūrio,
- šviežių arba saulėje džiovintų pomidorų,
- alyvuogių,
- pesto ir t.t.
Gaminimas:
Varškę ir kefyrą sudedu į maisto smulkintuvą ir sutrinu iki kreminės varškės. Įmušu kiaušinį, įpilu aliejų ir viską išmaišau. Sumaišau miltus, kepimo miltelius ir druską. Į skystą masę po truputį įmaišau miltus (miltų kiekį tikrinu pagal tai, ar tešla nekimba prie rankų, jei kimba – galima įberti jų šiek tiek daugiau). Tešlą įvynioju į maistinę plėvę ir dedu į šaldytuvą bent 30 min. Po 30 min tešlą iškočioju iki picos formos ant miltais pabarstyto paviršiaus, perkeliu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakepu įkaitintoje orkaitėje 10 min 200 C (su vėjelio funkcija). Paplotėlį išsitraukiu iš orkaitės, skaninu visais norimais priedais ir dedu atgal į orkaitę, kepu ~7-10 min arba kol sūris išsilydo.