„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Imk du, o mokėk tik už vieną: pigūs bei gardūs vištienos kepsneliai ir populiarus rudens desertas

Lapkritį krenta ne tik lapai, bet ir kainos, kai prekybos tinklas „Lidl“ ištraukia dar vieną pluoštą puikių „1+1“ pasiūlymų. Kaip ir kiekvieną savaitę, taip ir šią pirkėjai sutaupys, jei atsidarys programėlę „Lidl Plus“ ir aktyvuos specialius pasiūlymus, pirkdami vieną prekę, o antrą gaudami nemokamai.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Lidl Lietuva nuotr.

Pasibaigus savaitgaliui, norisi pasilepinti lengvais ir greitai paruošiamais pietumis, kuriems „Lidl“ siūlo įsigyti 400 g „Skonio ženklo“ šviežių viščiukų krūtinėlės kepsnių vos už 2,99 Eur. Antrą tokią pat pakuotę gausite dovanų, jei nuo pirmadienio iki trečiadienio aktyvuosite specialų „Lidl Plus“ kuponą.

Antroje savaitės pusėje, nuo ketvirtadienio iki pat sekmadienio, jūsų lauks specialus pasiūlymas sviestui: 200 g „Pilos“ sviesto kainuos tik 1,79 Eur. Aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, mokėsite už vieną sviesto pakuotę, o antrą galėsite pasiimti nemokamai.

Unikalūs „Lidl Plus“ „1+1“ pasiūlymai galioja išskirtinai tik „Lidl“ pirkėjams, apsilankiusiems bet kurioje iš 26-iuose šalies miestuose esančioje „Lidl“ parduotuvėje.

Lidl Lietuva nuotr./Vištiena
Lidl Lietuva nuotr./Vištiena

Vištienos kepsneliai su sūriu ir šonine

Geriausias sprendimas pradėti naują savaitę – pasigaminti itin greitai paruošiamus pietus, kurie bus skanūs ir sotūs, o ir jiems reikalingi ingredientai tikrai neištuštins piniginės. Šįkart „Lidl“ ekspertai kviečia išmėginti sūriu ir šonine pagardintus vištienos kepsnelius.

Patiekalui prireiks:

400 g „Skonio ženklo“ šviežių viščiukų krūtinėlės kepsnių;

80 g fermentinio sūrio;

1 pomidoro;

5 riekelių šaltai rūkytos šoninės;

3 v. š. pomidorų padažo;

1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;

0.5 v. š. druskos ;

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;

1 a. š. raudonėlio;

2 v. š. aliejaus kepimui.

Kiekvieną kepsnelį iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir paprikos milteliais. Atidėkite į šalį, kad pasimarinuotų.

Įkaitinkite keptuvę, įdėkite šoninės riekeles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Tuomet išimkite šoninę ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio atvėsti. Atvėsusią šoninę sutrupinkite mažais gabalėliais.

Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorą, sutarkuokite sūrį. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė šoninė, įkaitinkite aliejų ir sudėkite marinuotus vištienos kepsnelius gabalėlius. Kepkite po 2–3 minutes iš abiejų pusių, kol vištiena bus gražiai apskrudusi ir beveik iškepusi.

Ant kiekvieno vištienos kepsnelio užberkite truputį raudonėlio, uždėkite pomidorų gabalėlius ir pomidorų padažo bei pabarstykite smulkinta šonine ir sūriu. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir pakaitinkite dar 3–4 minutes, kol sūris ištirps. Skanaus!

Rudeninis sviestinis obuolių pyragas

Joks ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago. Tai vienas greičiausiai ir paprasčiausiai paruošiamų desertų, kuriuo galėsite pradžiuginti namiškius bet kurią dieną.

Rudeniškam pyragui reikės:

4 kiaušinių;

200 g sviesto;

250 g kvietinių miltų;

180 g cukraus ;

5 obuolių;

1 a. š. kepimo miltelių;

2 a. š. vanilinio cukraus;

Cinamono pagal skonį.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, naudokite režimą „viršus–apačia“ be ventiliatoriaus. Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.

Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis – kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2–3 kartus. Tuomet supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį, kaskart išmaišydami, jog neliktų sausų miltų ir jų gumulėlių.

Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite tešlą. Pyragą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35–45 minutes, kol viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą: jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi, pyragas iškepęs, jei ne, pakepkite dar 5–7 minutes ir vėl patikrinkite.

Pyragui iškepus, ištraukite jį iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, apibarstykite cinamonu, o tada jau mėgaukitės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“