Pats šildymo procesas pagrįstas magneto trauka. Elektromagnetinis laukas sukuria indukcines sroves, kurios įkaitina puodo ar keptuvės dugną. Kaista ne viryklės paviršius, o tik pats indas, kuriame gaminate. Nors indukcinės viryklės brangesnės, turi daugiau pranašumų nei kitos elektrinės.
Pirmiausia yra labai ekonomiškos, nes akimirksniu pasiekia nustatytą kaitrą, be to, šyla tik puodas, o ne viryklės paviršius. Net pastačius mažesnį puodą ant didesnio skersmens kaitvietės, automatiškai bus šildomas tik puodo paviršius. Kadangi maistas greičiau įšyla, jį paruošite per gerokai trumpesnį laiką.
Palyginkite: ant indukcinės viryklės litrą vandens užvirsite maždaug per tris minutes, ant standartinės elektrinės viryklės su stiklo keramikos paviršiumi – per trigubai ilgesnį laiką.
Kitas indukcinių viryklių pranašumas – labai greitai galima reguliuoti temperatūrą. Specialistų teigimu, šios naujos kartos viryklės ne tik vienos taupiausių, bet ir saugiausių – neįmanoma netyčia įjungti ir nusideginti, nes neuždėjus puodo kaitvietės zona tiesiog nešils.
Indukcines virykles ypač lengva valyti ir prižiūrėti. Kadangi kaitlentės paviršius aplink puodą neįkaista, išbėgęs maistas nepridega. Baigus gaminti, užtenka nušluostyti šluoste be jokių specialių valymo priemonių.
Nepaisant naujausių technologijų, yra keletas veikiau ne trūkumų, bet tiesiog minusų.
Jos yra brangesnės nei dujinės ar kitos elektrinės. Be to, indukcinėms viryklėms būtini specialūs indai, kurių dugnas įsimagnetina. Pirkdami virtuvinius puodus, keptuves atkreipkite dėmesį, kokioms viryklėms pritaikyti. Be to, verdant šios viryklės skleidžia nestiprų pašalinį garsą.
Plačiau apie tai, kaip išsirinkti viryklę, skaitykite 3-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje.