Ingridos bulvių apkepas su vištiena ir traškia sūrio plutele

Savaitgalis – metas bulvių patiekalams. Kviečiame išbandyti bulvių apkepą su vištiena ir traškia sūrio plutele.
Bulvių apkepas
Bulvių apkepas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 500 g vištienos filė,
  • 500 g bulvių,
  • 200 g kietojo sūrio,
  • 1 valg. š. aliejaus,
  • 1 svogūno,
  • 2 morkų,
  • 200 g šviežių arba šaldytų žirnių,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 100 ml grietinėlės,
  • 2 valg. š. miltų,
  • kelių lapelių šviežių bazilikų,
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Vištienos filė išvirkite ir smulkiai suplėšykite šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais.

2. Vištieną su smulkintomis daržovėmis apkepkite aliejuje. Įberkite miltų, žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir pakepinkite 2–3 min. Supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jei pasidarys pernelyg tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens.

3. Į keptuvėje kunkuliuojantį padažą berkite žirnelius, smulkintus bazilikų lapelius (vietoj jų galite naudoti pesto padažą – reikės 1 šaukšto) ir dar kelias minutes pakaitinkite.

4. Bulves nulupkite ir išvirkite. Nukošusi įmeskite gabalėlį sviesto ir kruopščiai sutrinkite. Sutrintą masę pasūdykite, užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite, kad būtų puri, bet jokiu būdu neskysta.

5. Paruoštą vištienos ir daržovių troškinį supilkite į kepimo indą. Ant viršaus paskleiskite bulvių košę, užberkite tarkuoto sūrio.

6. Kepkite 220 °C orkaitėje 25–30 min., kol bulvių košė ir sūris apskrus.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu: gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis