Jeigu jūsų šiltnamis jau lūžta nuo pomidorų ir jų nespėjate suvalgyti, tuomet kuo greičiau imkitės darbo. Užteks geros valandos, kad valgytumėte savo ruoštą pomidorų padažą, kuriuo drąsiai galėsite gardinti pačius įvairiausius patiekalus.
„Kažkada pabandžiau gaminti keptą pomidorų padažą ir užtikrinu – daugiau niekada padažo nevirsiu. Skonis nuostabiai turtingas. Šį padažą gali pasigaminti bet kas, nes tai itin paprasta“, – rašo Solveiga.
Keptas pomidorų padažas
Reikės:
- 3 kg pomidorų;
- 2 svogūnų;
- Galvutės česnako;
- 2 paprikų (nebūtinai);
- Žolelių pagal skonį;
- 0, 5 stiklinės cukraus (jei nemėgstat saldžiarūgščio skonio ar šiaip vengiat cukraus – sumažinkit arba išvis nedėkit);
- 2 šaukštų druskos;
- šlakelio aliejaus.
Kaip gaminti?
1. Pomidorus, paprikas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis ar ketvirčiais ir dėkite į kepimo padėklus.
2. Sudėkite česnaką, norimas žoleles, druską ir cukrų, pašlakstykite aliejumi.
3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje valandą su trupučiu. Jei norisi tirštesnio padažo, kepkite ilgiau.
4. Ištraukę pilkite viską į puodą, sutrinkite trintuvu, užvirkite, kad burbuliuotų ir baigta! Labai labai paprasta ir dar labiau skanu.
Ir dar keli patarimai – Solveiga rašo, kad jeigu iškepus labai daug skysčio likę – prisukit temperatūrą ir kepkit, kol išgaruos. „Kitas variantas – nedėkit pomidorų kepti storu sluoksniu. Kuo tirštesnis padažas, tuo sodresnis skonis“, – savo paskyroje dalinasi S.Pranckūnė.
Ji turi ir dar vieną padažo variaciją tiems, kurie nori egzotikos. Bazinis receptas išlieka toks pats, tik jums reikės ananasų. „Atskiruose padėkluose kepu vyšninius ir ne vyšninius pomidorus. Ne vyšninius iškepus sutrinu (kaip priklauso) ir į juos supilu keptus, bet netrintus vyšninius. Taip pat pripjaustau konservuoto ananaso ir paverdu kelias minutes“, – dalinasi S.Prackūnė. Skanaus!