Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Internetinio knygyno įkūrėja: „Prie kavos – ne telefonas, o įkvepianti knyga“

„Tikiu, jog kiekvienas iš mūsų kasdien skiria laiko kavos puodeliui. Tačiau ką dažniausiai veikiame gerdami kavą? Lindime telefonuose, užuot pailsėję nuo ekranų“, – sako Toma Liutikė, internetinio knygyno „Kūnas Mags & Books“ įkūrėja, kviečianti atsitraukti nuo įvairiausių ekranų ir savaitgalį susitikti gyvam pokalbiui didžiausiame kavos festivalyje Baltijos šalyse „Vilnius Coffee Festival“.
Internetinis knygynas siūlo „kavos staliuko knygas“
Internetinis knygynas siūlo „kavos staliuko knygas“ / Knygyno archyvo nuotr.

Vis greitėjantis gyvenimo tempas, nesibaigiantys darbai bei pareigos skatina žmones jausti nerimą ir įtampą. Specialistai teigia, jog sąmoningos atsipalaidavimo praktikos gali padėti nuraminti nuolat dirbantį protą bei atrasti balansą.

Dauguma žmonių skiria laiko kasdieniam kavos puodeliui, kuris suteikia energijos. Tačiau retas, kuris išnaudoja kavos gėrimo laiką sąmoningam atsipalaidavimui.

Knygyno archyvo nuotr. /Įkvėpimo šaltinis – knygos
Knygyno archyvo nuotr. /Įkvėpimo šaltinis – knygos

„Dažniausiai pagriebiame kavą išsinešti ir toliau bėgame vytis lekiančio gyvenimo. Bet jeigu ant jūsų kavos staliuko gulėtų įkvepianti knyga ar žurnalas, tikiu, kad šiek tiek sustotumėte“, – sako T.Liutikė ir priduria, jog šios knygos gali pakelti virš realybės ir nunešti į tolimą pasaulio kraštą, ant populiaraus mados ženklo podiumo ar į garsaus menininko darbų galeriją.

Lietuvoje retai sutinkamas „kavos staliuko knygos“ terminas apibūdina dideles, pilnas įspūdingų nuotraukų knygas kokia nors įkvepiančia tema: mada, dizainas, menas, fotografija, architektūra ar konkrečios ikonos kūrybinis kelias. „Šios knygos yra per didelės, kad gulėtų šalia kitų lentynose, jų vieta ant kavos staliuko, kad kasdien, gerdami kavą ją atsiverstume ir gautume ne tik energijos kūnui, bet įkvėpimo sielai. Todėl kava ir knyga yra puikiausias derinys“, – sako užsienio leidinių knygyno įkūrėja.

Knygyno archyvo nuotr. /Internetinis knygynas siūlo „kavos staliuko knygas“
Knygyno archyvo nuotr. /Internetinis knygynas siūlo „kavos staliuko knygas“

Kaip pastebi „Vilnius Coffee Festival“ organizatorius Nidas Kiuberis, festivalio siekis lankytojams pristatyti ne tik didžiulę kavos įvairovę, supažindinti su kavos gamybos keliu, bet ir plėsti lankytojų akiratį bei parodyti kitus kavos gėrimo atributus. Jais gali būti ir knygos, kurios padeda patirti kavos gėrimo malonumą.

Nors knygynas „Kūnas Mags & Books“ yra internete, tačiau kovo 6-8 dienomis kavos staliuko knygas ir žurnalus bus galima pavartyti didžiausiame kavos renginyje ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse – jau 12 kartą rengiamame „Vilnius Coffee Festival“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas