Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir kasdien, ir prie šventinio kepsnio: lapinio kopūsto salotos su apelsinais ir medumi

Lapiniai kopūstai (kale) pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo, jų nesunku įsigyti ir šaltuoju metų laiku. Jie, būdami švelniai pikantiško skonio ir kupini naudingų medžiagų, yra puikus salotų ingredientas. Papildę tokias salotas apelsinais, medumi, riešutais, džiovintomis uogomis, paruošite gurmanišką lengvą vakarienę ar šventinio kepsnio palydovą.
Lapinio kopūsto salotos
Lapinio kopūsto salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 5–7 lapinio kopūsto (kale) lapai, be kotų, išpjaustytomis kietomis gyslomis;
  • 2–3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1–2 arbat. šaukšt. balzaminio acto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 apelsinas;
  • sauja švelniai pakepintų, atvėsintų ir stambiai sukapotų graikinių arba pekaninių karijų riešutų;
  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 sauja nuplautų ir nusausintų spanguolių.
Vida Press nuotr./Lapinio kopūsto salotų ingredientai
Vida Press nuotr./Lapinio kopūsto salotų ingredientai

Gaminimas:

1. Nuplautus, nusausintus lapinio kopūsto lapus (be jokių kietų gyslų) sudėkite vieną ant kito ir susukite ritinėlį, lyg gamintumėte suktinuką. Jį dėkite ant pjaustymo lentelės ir aštriu peiliu pjaustykite 5–6 mm pločio griežinėliais (turėtų išeiti ilgi ir ploni šiaudeliai).

2. Į erdvų dubenį berkite kopūsto šiaudelius, supilkite aliejų, balzaminį actą, berkite druską ir pipirus. Vėliau švariomis rankomis sumaišykite viską kiek pagniaužydami ir pamasažuodami kopūstą. Palikite šį mišinį maždaug pusvalandžiui, kol lapeliai suminkštės.

3. Tuomet keptuvėje ar orkaitėje pakepinkite riešutus, paruoškite spanguoles. Apelsiną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, o šiuos ketvirčiais arba kitokios formos gabaliukais (patogiausia, jei iš kiekvieno apelsino išpjausite tik minkštimą).

4. Pasiėmę dubenį su suminkštėjusiu kopūstu, suberkite apelsino gabaliukus, riešutus ir spanguoles, pašlakstykite skystu medumi, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos ar pipirų, ir tiekite. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos