Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir mokinukams, ir studentams: Rugsėjo 1-osios proga – naminė pica

Picą mėgsta daugelis vaikų bei suaugusiųjų, neveltui pirmosiomis rudens dienomis picerijos būna apgultos šeimų ir draugų kompanijų. O galbūt šia proga picą nutarsite kepti namie?
Naminė pica
Naminė pica / Vida Press nuotr.
Pica traškiu sūrio kraštu
Receptas: Pica traškiu sūrio kraštu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 250.00 ml (šilto; picos pagrindui)
Mielės: 1.50 arbat. š. (sausų aktyvių; picos pagrindui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (picos pagrindui)
Druska: 1.00 arbat. š. (picos pagrindui)
Miltai: 360.00 g (picos pagrindui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (1 picos pagrindui ir 1 picos viršutiniam sluoksniui)
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š. (specialaus picai arba paprasto natūralaus; picos viršui)
Sūrio lazdelės: 6.00 vnt. (plėšomo; picos viršui)
Mocarelos sūris: 230.00 g (tarkuotos; picos viršui)
Sūris: 230.00 g (tarkuoto geltono ar balto sūrio; picos viršui)
Paprikos: 1.00 valg. š. (griežinėliais pjaustytos Chalapos; picos viršui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (be sėklų, supjaustytas riekelėmis; picos viršui)
Chorizo dešra: 20.00 vnt. (riekelių; picos viršui; pvz., po 10 chorizo ir saliamio)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai paruošiame tešlos pagrindą. Nedideliame dubenėlyje, sumaišykite šiltą vandenį su mielėmis ir 1 šaukšteliu cukraus. Palikite pabrinkti apie 5–10 min.

2. Miltus suberkite į didelį dubenį. Pradžiai galite naudoti 2,5 puodelio, o pusę pasilikti, jei tešla bus lipni, pridėkite vėliau (kaip žinia, tešlos elastingumui daug įtakos turi oro temperatūra ir drėgmės kiekis namuose, tad kaskart pagrindas gali nežymiai skirtis nepaisant to, kad viską darysite lygiai taip pat).

3. Į miltus įmaišykite likusį cukrų ir druską. Supilkite pabrinkusių mielių mišinį (turi būti grietinės konsistencijos) ir viską išmaišykite rankomis. Tada tešlą perkelkite ant miltuoto paviršiaus ir dar paminkykite apie 5 min., o tada palikite 5 min. pailsėti.

4. Po 5 min. vėl imkite tešlą, kuri jau turėtų būti šiek tiek elastingesnė, ir dar paminkykite keletą minučių. Suformuokite rutulį ir perkelkite į aliejumi išteptą švarų ir lygų dubenėlį. Būtinai aliejumi ištepkite ne tik dubenėlį, bet ir pačią tešlą. Tada uždenkite dubenį maistine plėvele, ant viršaus uždėkite virtuvinį rankšluostėlį ir padėkite ramiai ir šiltai, maždaug valandai.

 

5. Kol kildinate tešlą, įkaitinkite orkaitę iki labai karštos (apie 250 laipsnių) ir palikite karštą iki kepimo likus apie 30 min.

6. Pakilusią tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus, perpjaukite pusiau ir rankomis ištempkite bei suformuokite apskritimo formos būsimos picos pagrindus (tik nenaudokite kočėlo, nes kočiojant iš tešlos išeitų visas kildinimo metu susikaupęs oras, kuris suteikia pagrindui purumą ir lengvumą).

7. Tešlos kraštus taip pat formuokite plokščius, kuo plonesnius. Tada paimkite didelį kepimo popieriaus lapą ir apibarstykite jį kukurūzų miltais ar manais (tai apsaugos nuo sukibimo su tešla), dėkite ant jo suformuotą picos pagrindą.

8. Perpjaukite sūrio lazdeles pusiau, dėkite ant picos kraštų ir juos užsukite bei gerai užspauskite kartu su viduje esančiu sūriu.

 

9. Pagrindo vidurinę dalį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, aptepkite picos ar natūraliu pomidorų padažu ir dėliokite norimus ingredientus viršutiniam sluoksniui (mes sūrį dedame paskiausiai, nors galite dėti ir atvirkščiai – pirma sūrį, o ant jo visus likusius ingredientus). Galite dėti panašius, kaip naudojame mes, arba kitus savo mėgstamus.

10. Įdėkite paruoštą picą į orkaitę kartu su kepimo popieriumi (kad būtų lengviau įkelti į orkaitę ir vėliau išimti, galite naudoti plastikinę ar kokią kitą ploną lentelę ar net picos ližę, jei turite) ir kepkite, kol picos kraštai gražiai pageltonuos, apie 7–10 min.

11. Paruoškite ir antrąją picą, kol pirmoji kepa.

Suskleisti
Aštri pica su kumpiu
Receptas: Aštri pica su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Mielės: 30.00 g (šviežių - tešlai)
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Pomidorai: 3.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (džiovintos pagal skonį - įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į 180 ml šilto vandens įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite mieles ir ištirpinkite. Į dubenį išsijokite miltus, juose padarykite duobutę, supilkite mieles, užbėrusi jas miltais palikite 10 min. pastovėti. Tada į miltus supilkite aliejų, įberkite druskos, užminkykite tešlą ir palikite kilti.

2. Sūrį sutarkuokite, česnakų skilteles nulupkite, perpjaukite per pusę. Pomidorus nuplaukite supjaustykite ketvirčiais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedeliais pakepkite svieste ir atvėsinkite. Pakilusią tešlą iškočiokite, išpjaukite iš jos nedidelius apskritimus, išdėliokite juos karščiui atsparioje kepimo skardoje ir  pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min.

3. Išimtus picos skritulėlius apšlakstykite aliejumi, įtrinkite česnako skiltele ir pomidoro griežinėliu. Ant viršaus dėkite svogūnų, berkite aitriųjų paprikų ir sūrio. Picas pašaukite į orkaitę, kepkite, kol sūris išsilydys.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Pica su kumpiu ir gražgarstėmis
Receptas: Pica su kumpiu ir gražgarstėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Mielės: 20.00 g (tešlai)
Vanduo: 300.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 rupios jūros - tešlai)
Sūris: 200.00 g (kietojo brandinto - įdarui)
Parmos kumpis: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų be odelių - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų pagal skonį - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Ant didelės medinės lentos kelis kartus persijokite su druska sumaišytus miltus. Iš miltų suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite alyvuogių aliejų, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, užpilkite šiek tiek šilto vandens, visą duobutės turinį išmaišykite ir kelias minutes palikite, kad mielės pakiltų.

2. Tada po truputį į duobutę pilkite likusį šiltą vandenį, užberkite jį miltais ir  užmaišykite tešlą. Išminkytą tešlą sudėkite į indą, užklokite drobiniu rankšluostėliu ir palikite valandą kilti.

3. Iškilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite, suformuokite kelis papločius ir dėkite juos į karščiui atsparią kepimo formą. Pomidoriukus iš skardinės sutrinkite šakute, aptepkite jais picos papločius, berkite džiovintų raudonėlių ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

4. Ant iškepto dėkite sūrio gabalėlių, kumpio griežinėlių ir nuplautų bei nusausintų gražgarsčių.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Pica su faršu ir traškia šonine
Receptas: Pica su faršu ir traškia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.7 / 32
Receptas
Ingredientai
Mielės: 30.00 g
Vanduo: 1.00 st.
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 - 2)
Karštai rūkyta šoninė: (įdarui) 100.00 g
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (du rutuliukai su žalumynais - įdarui)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Picos prieskoniai: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite į šiltą vandenį, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (10–15 minučių).

2. Į dubenį su mielėmis suberkite miltus, supilkite aliejų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Miltų berkite tiek, kad būtų lengva minkyti. Tešlą uždenkite ir leiskite 20–30 minučių pakilti. Faršą apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais, druska.

3.Tešą iškočiokite, išpjaukite norimo dydžio nedideles picas ar kelias dideles ir įtieskite į aliejumi išteptą kepimo skardą.

4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite picų prieskoniais, puse fermentinio sūrio. Sudėkite faršą, plonai pjaustytą svogūną, mocarelą, plonai pjaustytą šoninę, pomidorų griežinėlius ir apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu.

5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Pica su gražgarstėmis
Receptas: Pica su gražgarstėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 30
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Mielės: 20.00 g (apie pusė pakelio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Kumpis: 2.00 riekės (vytintas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Gražgarstės: 20.00 g (kelios saujelės šviežių)
Kaip gaminti

1. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje apie 45 min. – tešla turi pakilti.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuvės kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite ją aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.

3. Iš paruoštos tešlos iškočiokite norimo dydžio nestorus papločius. Kiekvieną jų aptepkite aliejumi, ant viršaus dėkite plonyčių svogūnų griežinėlių, vytinto kumpio gabalėlių, smulkintų česnakų ir alyvuogių puselių. Berkite pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių.

4. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Tiekite ant kiekvienos uždėjusi po saujelę gerai nusausintų gražgarsčių.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Suskleisti
Pica su krevetėmis
Receptas: Pica su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (Tešlai)
Mielės: 20.00 g (Tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Tešlai)
Pomidorai: 8.00 vnt. (Įdarui; vyšniniai)
Krevetės: 1.00 vnt. (Įdarui; indelis sūrime)
Alyvuogės: 40.00 g (Įdarui; juodųjų be kauliukų)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (Įdarui; nedidelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės (Įdarui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Tešlai; 1/2 šaukštelio)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai 1/2 šaukštelio ir įdarui pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (įdarui pagal skonį šviežiai maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (Įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; keli švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.

3. Tada iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi.

4. Ant paruoštų picos papločių dėkite per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų, alyvuogių puselių, žiedynėliais išskirstytų brokolinių kopūstų, berkite smulkintų česnakų, krevečių, pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių, smulkintų bazilikų.

5. Picą kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Suskleisti
Pica su voveraitėmis
Receptas: Pica su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 625.00 g (Tešlai)
Mielės: 6.00 g (Tešlai; sausų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (Tešlai)
Grybai: 500.00 g (Įdarui; šviežių voveraičių)
Vištiena: 300.00 g (Įdarui; filė)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Sūris: 200.00 g (Įdarui; tarkuoto brandinto)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Įdarui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (Tešlai; šilto)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti.

2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, ją sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite stovėti apie valandą, kad pakiltų.

3. Tada tešlą išminkykite, suformuokite norimo dydžio picos pagrindus ir iškočiokite.

4. Vištieną išvirkite garuose, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir suplėšykite šakute.

5. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite svieste.

6. Kai voveraitės bus beveik paruoštos, sumeskite vištieną, supilkite grietinėlę ir troškinkite, iki plėšyta vištiena sugers visą skystį ir masė taps tiršta.

7. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis.

8. Ant paruoštos picos tešlos saikingai tepkite pomidorų pastos, krėskite vištienos ir voveraičių, ant viršaus – svogūnų, česnakų ir petražolių mišinio, galiausiai užberkite tarkuoto sūrio.

9. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20–30 min.

Suskleisti
Pica su mocarela
Receptas: Pica su mocarela ir paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Sūris: 50.00 g (parmezanas)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (su bazilikais)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų.

3. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.

4. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais.

5. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.

6. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.

7. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Suskleisti
Perlenktoji pica
Receptas: Perlenktoji pica
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Lakštas paruoštos picos tešlos (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose) 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir 2 valg. š. įdarui)
Pomidorų pasta 2.00 valg. š.
Kumpis: 100.00 g (karštai rūkyto; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano įdarui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, iki dailiai pagels.

2. Morką nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kumpį – šiaudeliais.

3. Morkas ir kumpį sumeskite į svogūnų troškinį ir apie 6 minutes pakepinkite. Tada įdarą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, berkite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies.

4. Iš picos tešlos iškočiokite 2 papločius, kiekvieną aptepkite pomidorų pasta, tada krėskite įdaro, ant viršaus pabarstykite parmezano ir kraštelius užlankstykite (kaip kibino).

5. Viršų aptepkite aliejumi. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min.

Suskleisti
Graikiška pica
Receptas: Graikiška pica
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Mielės: 2.00 arbat. š. (sausos)
Vanduo: 80.00 ml (pusė puodelio šilto)
Miltai: 160.00 g (apie 3/4 puodelio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 250.00 g (riebus baltas)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Mocarelos sūris: 50.00 g (saujelė tarkuotos)
Grietinė: 1.00 st.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti. 

2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.

5. Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.

Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
Receptas: Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Rūgpienis: (papločiui) 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (50 nerafinuoto - papločiui ir įdarui)
Miltai: 400.00 g (kvietinių - papločiui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubraukto - papločiui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (papločiui)
Vanduo: 1.00 st. (šalto, virinto - papločiui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažas, pagal skonį - papločiui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Čederio sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (keli rutuliukai - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
  2. Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite vandens). Palikite pusvalandį.
  3. Cukinijas ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Šviežius krapus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių, susmulkinkite.
  4. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną lakštą, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite tarkuoto čederio. 
  5. Tolygiai išdėliokite cukinijų griežinėlius, tarpuose pabarstykite skrudintų riešutų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukusi ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkinto ožkų pieno sūrio, šaukite į karštą orkaitę dar 4–5 minutėms.
  6. Tiekite apibarsčiusi smulkintais šviežiais krapais.  

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant tešlos brinkinimo laiko).

Suskleisti
Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
Receptas: Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 57
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sūris: 70.00 g (kietojo fermentinio)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas.
  3. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta.
  4. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio, supjaustyto mėgstamo kumpelio gabalėlių, plonomis riekelėmis supjaustytų pievagrybių.
  5. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, plėšytą mocarelos sūrį.
  6. Apibarstykite žiupsniu druskos, maltų pipirų ir dosniu žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol kraštai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
  8. Patiekite nedelsiant vieną ar su mėgstamu padažu. Skanaus!
Suskleisti
Pica su uogomis
Receptas: Pica su uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Šaldyta picos tešla: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Uogos: (šviežios, įvairios) 500.00 g
Rudasis cukrus: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Skardą ištepkite riebalais, į ją įklokite atšilusią tešlą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Atvėsinkite.

2. Apkepusį paplotį aptepkite (kraštus palikite) maskarpone.

3. Mocarelą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant papločio.

4. Uogas nuplaukite, didesnes supjaustykite ir sudėkite ant mocarelos. Cukrų sumaišykite su cinamonu, apibarstykite uogas su sūriu. Kepkite orkaitėje 6–8 minutes. Išėmus apibarstykite milteliniu cukrumi.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs