Šį šeštadienį į „Lidl“ parduotuves reikės suskubti planuojantiems gaminti desertus, kadangi 1 kg „Diamant“ cukraus, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos tik 0,79 Eur. Mėsos gerbėjų lauks specialus pasiūlymas šviežiai kiaulienos sprandinei: 1 kg šios mėsos bus galima įsigyti už pusę kainos – vos už 2,99 Eur. Perkant vieną 8 vnt. ritinėlių pakuotę „Floralys“ tualetinio popieriaus, antrą su „Lidl Plus“ kuponu gausite nemokamai.
Pasirūpinus prekėmis už mažas kainas, belieka pasiruošti pietus ir desertą ramiam bei rudeniškam savaitgaliui. Šįkart „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti kiaulienos sprandinės kepsnius ir cukruotas apelsinų žieveles.
Gardieji kiaulienos sprandinės kepsniai, užkepti sūriu ir alyvuogėmis
Jums reikės:
- 0,5 kg kiaulienos sprandinės;
- 1 a.š. paprikos miltelių;
- 0,5 a.š. druskos;
- 0,5 a. š. kario;
- Pipirų ir lauro lapų pagal skonį;
- 150 g „Pilos“ sūrio;
- 10 vnt. alyvuogių;
- 5 vnt. vyšninių pomidorų;
- Pusės rausvojo svogūno;
- Žiupsnelio džiovinto raudonėlio.
Kiaulienos sprandinę supjaustykite maždaug 1 cm storio pjausniais, juos sudėkite į dubenį, užberkite paprikos miltelių, druskos ir kario. Įtrinkite juos į kiaulieną rankomis – taip prieskoniai geriau įsigers į mėsą. Tuomet suberkite pipirus, lauro lapus, permaišykite ir palikite pasimarinuoti 1 valandai.
Kai mėsa susimarinuos, nuimkite lauro lapus ir pipirus. Į kepimo formą ištieskite foliją, sudėkite kepsnius ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių. Iškepusius kepsnius ištraukite iš orkaitės.
Pomidorus, alyvuoges supjaustykite griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais, sūrį – plonomis riekelėmis. Ant kepsnių viršaus uždėkite sūrį, alyvuoges, svogūną ir pomidorus bei užberkite raudonėlio.
Paruoštus kepsnius dėkite atgal į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite dar apie 7–8 minutes, kol išsilydys sūris. Skanaus!
Saulėtos nuotaikos įkvepiančios apelsinų žievelės juodajame šokolade
Niūrų rudenį garantuotai prašviesins „Lidl“ ekspertų siūlomas desertas – apelsinų žievelės juodajame šokolade.
Jums reikės:
- 6 vnt. apelsinų ;
- 200 g cukraus;
- 3 l vandens;
- 100 g juodojo šokolado.
Nulupkite apelsinų žieveles ir jas supjaustykite siauromis juostelėmis, suberkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Kai tik užvirs, vandenį nupilkite, perplaukite žieveles šaltu vandeniu, tada vėl užpilkite šaltu vandeniu ir vėl užvirinkite. Tokiu būdu apvirkite žieveles 3 kartus.
Apvirtas žieveles apiberkite tokiu pat kiekiu cukraus, kokio svorio yra apelsinų žievelės, arba pagal skonį. Užpilkite šaltu vandeniu, kad žievelės būtų vos apsemtos. Užvirinkite ir leiskite virti ant labai silpnos ugnies 30 minučių. Baigus virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite gerai atvėsti.
Išgriebkite žieveles ir paskleiskite ant grotelių. Leiskite joms išdžiūti kambario temperatūroje mažiausiai 24 valandoms. Išdžiūvusias žieveles apvoliokite ištirpintame šokolade. Skanaus!