Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir priešpiečiams, ir vakarienei: du receptai mėgstantiems cukinijas ir paprikas

Rugpjūtis dažnam sodininkui dovanoja daugybę šviežių daržovių. Todėl kartais tenka pasukti galvą – ką iš jų pagaminti. Pranešime žiniasklaidai „Iki“ kulinarijos technologė G. Urbonavičiūtė dalijasi 3 receptais, kaip paruošti įdarytas paprikas skirtingiems patiekalams: vienas tiks pusryčiams, kitas – lengviems priešpiečiams, o trečias nenuvils ir sočios vakarienės ieškančių.
Įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos / Vida Press nuotr.

Paprikos su cukinija, rikota ir tunu

Reikės:

  • 2 paprikų,
  • nedidelės cukinijos,
  • 1 svogūno,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 150 g rikotos, 1 skardinės tuno,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 šaukštų smulkintų šviežių petražolių,
  • Skiltelės česnako,
  • Druskos ir pipirų pagal skonį,
  • Tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminame:

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paprikas nuplaukite, išskobkite ir atidėkite. Cukiniją ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Atidėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Tada sumaišykite su rikota, nusausintu tunu ir plaktu kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais, petražolėmis ir išspaustu česnaku. Įdaru įdarykite perpus perpjautas paprikas. Sudėkite į orkaitės indą, pabarstykite kietuoju sūriu, uždenkite, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio ir kepkite apie 15 min. Tuomet nuimkite dangtį ir dar 5 minutes pakepkite su grilio funkcija. Patiekalas bus paruoštas, kai paprikos bus minkštos (bet dar šiek tiek tvirtos), o sūris – aukso spalvos.

Malta mėsa įdarytos paprikos grilyje

Reikės:

  • paprikų,
  • 500 g maltos mėsos,
  • 300 g tarkuoto fermentinio sūrio,
  • 2 svogūnų,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 5 pievagrybių,
  • 1 kiaušinio, druskos,
  • pipirų,
  • pusės šaukštelio mairūno,
  • pusės šaukštelio raudonėlio,
  • 1 šaukšto pomidorų tyrės,
  • saujelės alyvuogių be kauliukų,
  • aliejaus.

Gaminame:

Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais. Kepkite aliejuje kartu su svogūnais ir tuomet šiek tiek atvėsinkite. Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, mairūnu, raudonėliu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite tarkuotą sūrį, pomidorų tyrę ir išspaustą česnaką. Sudėkite atvėsusius grybus. Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išskobkite. Pripildykite įdaru, apšlakstykite aliejumi ir dėkite ant skardos į kepsninę, kepkite apie 45 min. arba kol mėsa iškeps.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais