Ir ramiam vakarui, ir žvaliam rytui – ciberžolės nuspalvintas gardus gėrimas

Natūralus dažiklis ir populiarus prieskonis, ciberžolė, gali būti naudojama įvairiausiems patiekalams. Ji ypač mėgstama Indijos virtuvėje. Būtent šioje šalyje slypi šaknys gėrimo, kurio siūlome pasiruošti. Jam galite naudoti ir karvės pieną, ir augalines alternatyvas, o prieskonių kiekį ilgainiui subalansuosit pagal savo skonį. Skanaus!
Gėrimas su ciberžole
Gėrimas su ciberžole / Vida Press nuotr.

Ingredientai (1 porcijai):

  • 0,5 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • didelis žiupsnis imbiero miltelių;
  • didelis žiupsnis cinamono;
  • žiupsnelis malto kardamono;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. skysto medaus arba klevų sirupo;
  • 200 ml pieno arba augalinio gėrimo (pvz., avižų ar migdolų „pieno“).

Gaminimas:

1. Supilkite ir suberkite visus ingredientus į nedidelį prikaistuvį, užkaiskite ant nedidelės ugnies ir pakaitinkite, kol ims stipriai garuoti. Tada nukaiskite plakikliu (konditeriniu ar specialiai skirtu pienui plakti) suplakite skystį, kol viršus taps gražiai putotas.

2. Paragaukit, ar netrūksta saldumo. Supilkite į pašildytą puodelį ir skanaukite. Paprasčiau nebūna!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis