„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Iš Azijos – į lietuvišką virtuvę: gardus ir pigus kiaulienos troškinys su riešutais

Šiemet lietuviška vasara spinduliuoja sau įprasta nuosaikia šiluma, kurią neretai lydi vasariškas lietus. Pasiilgusiems kaitros, šį savaitgalį pirkėjų pigiausiu įvardytas prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išmėginti tolimosios Azijos skonių kupiną patiekalą, kuriam prireiks pigių ir gardžių „Superšeštadienio“ pasiūlymų.
Kiaulienos troškinys su riešutais
Kiaulienos troškinys su riešutais / Lidl Lietuva nuotr.

Šį šeštadienį 170 g pakelis „Polmlek“ sviesto kainuos vos 0,89 Eur. Kilogramą šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų įsigysite tik už 3,49 Eur. Perkant dvi pakuotes „Alesto“ skrudintų anakardžių ir žemės riešutų bei aktyvavus „Lidl Plus“ programėlės kuponą, antroji kainuos net 60 proc. pigiau – tik 0,91 Eur.

Iš šių ir kelių papildomų produktų „Lidl“ ekspertų komanda savaitgalio pietums paruošė azijietiškų skonių kupiną receptą – kiaulienos troškinį su riešutais. Be ypatingai pigių „Superšeštadienio“ pasiūlymų, prekių krepšelį verta papildyti „Golden Sun“ ilgagrūdžiais ryžiais, kurių 800 g pakuotė nuo šiol kasdien kainuoja tik 0,75 Eur.

Lidl Lietuva nuotr./Lidl Superšeštadienio pasiūlymai 08.05
Lidl Lietuva nuotr./Lidl Superšeštadienio pasiūlymai 08.05

Azijos skonių kupinas kiaulienos troškinys su riešutais

Vasaros savaitgalių pietus paįvairinti verta kitų šalių kulinariniais atradimais: šįkart „Lidl“ kviečia nusikelti į tolimąją Aziją ir pasigaminti kiaulienos troškinį su riešutais. Troškiniu puikiai mėgausis didesnė vasarotojų kompanija, o jei valgytojų nedaug, likučių pakaks ir kitos dienos pietums.

Patiekalui prireiks:

800 g šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų

150 g „Alesto“ skrudintų anakardžių ir žemės riešutų (su medumi ir druska arba aitriųjų paprikų skonio – pagal savo skonį)

50 g „Polmlek“ sviesto;

500 g pomidorų tyrės arba padažo;

200 g „Pilos“ graikiško jogurto;

1 svogūno;

4 skiltelių česnako;

Druskos, pipirų, kalendros ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį;

Petražolių, svogūnų laiškų ir kitų žolelių papuošimui;

„Golden Sun“ ilgagrūdžių ryžių garnyrui.

Įkaitinkite didelį puodą ir sudėkite sviestą. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, suberkite juos į įkaitintą puodą ir apkepinkite. Supilkite pomidorų tyrę ir keletą minučių pakaitinkite. Po to įmaišykite graikišką jogurtą bei suberkite prieskonius.

Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1,5–2 cm dydžio gabaliukais, apibarstykite druska ir pipirais. Riešutus galite susmulkinti, sutrynę juos peilio geležtės šonu, arba naudoti nesmulkintus. Suberkite viską į puodą ir gerai išmaišykite.

Jeigu norite dar pikantiškesnio skonio, galite rinktis aitriųjų paprikų skonio „Alesto“ skrudintus anakardžius ir žemės riešutus.

Į troškinį įpilkite šiek tiek vandens, sumažinkite kaitrą ir troškinkite dar apie 20 minučių. Paruoštą patiekalą patiekite su ryžių garnyru, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais ir kitomis mėgstamomis žolelėmis. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs