Šį šeštadienį 170 g pakelis „Polmlek“ sviesto kainuos vos 0,89 Eur. Kilogramą šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų įsigysite tik už 3,49 Eur. Perkant dvi pakuotes „Alesto“ skrudintų anakardžių ir žemės riešutų bei aktyvavus „Lidl Plus“ programėlės kuponą, antroji kainuos net 60 proc. pigiau – tik 0,91 Eur.
Iš šių ir kelių papildomų produktų „Lidl“ ekspertų komanda savaitgalio pietums paruošė azijietiškų skonių kupiną receptą – kiaulienos troškinį su riešutais. Be ypatingai pigių „Superšeštadienio“ pasiūlymų, prekių krepšelį verta papildyti „Golden Sun“ ilgagrūdžiais ryžiais, kurių 800 g pakuotė nuo šiol kasdien kainuoja tik 0,75 Eur.
Azijos skonių kupinas kiaulienos troškinys su riešutais
Vasaros savaitgalių pietus paįvairinti verta kitų šalių kulinariniais atradimais: šįkart „Lidl“ kviečia nusikelti į tolimąją Aziją ir pasigaminti kiaulienos troškinį su riešutais. Troškiniu puikiai mėgausis didesnė vasarotojų kompanija, o jei valgytojų nedaug, likučių pakaks ir kitos dienos pietums.
Patiekalui prireiks:
800 g šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų
150 g „Alesto“ skrudintų anakardžių ir žemės riešutų (su medumi ir druska arba aitriųjų paprikų skonio – pagal savo skonį)
50 g „Polmlek“ sviesto;
500 g pomidorų tyrės arba padažo;
200 g „Pilos“ graikiško jogurto;
1 svogūno;
4 skiltelių česnako;
Druskos, pipirų, kalendros ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį;
Petražolių, svogūnų laiškų ir kitų žolelių papuošimui;
„Golden Sun“ ilgagrūdžių ryžių garnyrui.
Įkaitinkite didelį puodą ir sudėkite sviestą. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, suberkite juos į įkaitintą puodą ir apkepinkite. Supilkite pomidorų tyrę ir keletą minučių pakaitinkite. Po to įmaišykite graikišką jogurtą bei suberkite prieskonius.
Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1,5–2 cm dydžio gabaliukais, apibarstykite druska ir pipirais. Riešutus galite susmulkinti, sutrynę juos peilio geležtės šonu, arba naudoti nesmulkintus. Suberkite viską į puodą ir gerai išmaišykite.
Jeigu norite dar pikantiškesnio skonio, galite rinktis aitriųjų paprikų skonio „Alesto“ skrudintus anakardžius ir žemės riešutus.
Į troškinį įpilkite šiek tiek vandens, sumažinkite kaitrą ir troškinkite dar apie 20 minučių. Paruoštą patiekalą patiekite su ryžių garnyru, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais ir kitomis mėgstamomis žolelėmis. Skanaus!