Iš burokėlių, šalta, bet ne šaltibarčiai: išbandykit kitokią gaivią sriubą

Burokėliai – viena pigesnių daržovių, be kurios neįsivaizduojami šaltibarščiai. Tačiau jei šių jau prisivalgėt ir norit padaryti pertrauką, išbandykit kitokią burokėlių šaltsriubę. Bus ir pažįstamų, ir naujų skonio natų!
Šalta burokėlių sriuba
Šalta burokėlių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 3–4 burokėliai, labai gerai nušveisti, perpjauti pusiau;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 500 ml natūralaus jogurto (ir dar keli šaukštai patiekimui);
  • druskos;
  • plonais griežinėliais pjaustytų ridikėlių;
  • kapotų mėgstamų prieskoninių žalumynų (galit eksperimentuoti su krapais, petražolėmis, mėtomis).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Klokite ant skardos nemažą folijos lakštą, patepkite aliejumi, dėkite burokėlius pjūvio puse į apačią, o tada apgaubkite juos ir apspaudykite kraštus, suformuodami sandarų „voką“. Kepkite apie 50–60 min. arba kol įsmeigus smailaus peilio galiuką bus justi, jog burokėliai suminkštėjo.

2. Išimkite skardą iš orkaitės, nudenkite burokėlius ir kai atvės tiek, kad būtų galima nulupti odelę, tą ir padarykite.

3. Sudėkite burokėlius į didelį dubenį, berkite sutraiškytus česnakus, kuminą, 3/4 šaukštelio druskos, supilkite jogurtą. Naudodami įmerkiamą trintuvą (blenderį) sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Dėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

4. Atvėsusią sriubą pilstykite į dubenėlius. Į sriubos vidurį krėskite po šaukštą jogurto, berkite ridikėlių griežinėlių ir mėgstamų žalumynų. Likučius laikykite šaldytuve ir prieš patiekdami labai gerai išmaišykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų