„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Iš burokėlių, šalta, bet ne šaltibarčiai: išbandykit kitokią gaivią sriubą

Burokėliai – viena pigesnių daržovių, be kurios neįsivaizduojami šaltibarščiai. Tačiau jei šių jau prisivalgėt ir norit padaryti pertrauką, išbandykit kitokią burokėlių šaltsriubę. Bus ir pažįstamų, ir naujų skonio natų!
Šalta burokėlių sriuba
Šalta burokėlių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 3–4 burokėliai, labai gerai nušveisti, perpjauti pusiau;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 500 ml natūralaus jogurto (ir dar keli šaukštai patiekimui);
  • druskos;
  • plonais griežinėliais pjaustytų ridikėlių;
  • kapotų mėgstamų prieskoninių žalumynų (galit eksperimentuoti su krapais, petražolėmis, mėtomis).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Klokite ant skardos nemažą folijos lakštą, patepkite aliejumi, dėkite burokėlius pjūvio puse į apačią, o tada apgaubkite juos ir apspaudykite kraštus, suformuodami sandarų „voką“. Kepkite apie 50–60 min. arba kol įsmeigus smailaus peilio galiuką bus justi, jog burokėliai suminkštėjo.

2. Išimkite skardą iš orkaitės, nudenkite burokėlius ir kai atvės tiek, kad būtų galima nulupti odelę, tą ir padarykite.

3. Sudėkite burokėlius į didelį dubenį, berkite sutraiškytus česnakus, kuminą, 3/4 šaukštelio druskos, supilkite jogurtą. Naudodami įmerkiamą trintuvą (blenderį) sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Dėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

4. Atvėsusią sriubą pilstykite į dubenėlius. Į sriubos vidurį krėskite po šaukštą jogurto, berkite ridikėlių griežinėlių ir mėgstamų žalumynų. Likučius laikykite šaldytuve ir prieš patiekdami labai gerai išmaišykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs