Iš močiutės receptų knygos: švilpikai su pievagrybiais primins vaikystę

Ar teko ragauti švilpikų? Vaikystėje juos kepdavo močiutės ir tai būdavo bene labiausiai laukiamas patiekalas. Apskrudę, ką tik iš krosnies ištraukti švilpikai kvepėdavo beprotiškai, tad nekantriausi visada likdavo nudegusiais liežuviais. Tačiau bala nematė tų liežuvių - apskrudę švilpikai tirpdavo burnoje, nelikdavo laiko net broliškiems pasispardymams po stalu. Šiandien puikusis šefas Reinis mums primena, kad gardžiuosius bulvinius švilpikus galime pabandyti išsikepti patys. Kviečiame išmėginti!
Švilpikai su pievagrybiais
Švilpikai su pievagrybiais / 15min nuotr.

Švilpikams reikės:

  • 400 g virtų bulvių,
  • 100 g grietinėlės,
  • 40 g tarkuoto Parmezano,
  • 100 g miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
  • 1/2 nedidelio svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 10 g rozmarino,
  • 25 g sviesto,
  • 50 g rudųjų pievagrybių.

Patiekimui:

  • grietinės,
  • krapų.

Kaip gaminti švilpikus, žiūrėkite apačioje esančiame vaizdo reportaže.

VIDEO: Švilpikai su pievagrybiais primins vaikystę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis