1. Cukinijų su česnakais padažas. Česnakus šiek tiek pakepinkite aliejuje, suberkite juostelėmis pjaustytas cukinijas ir trumpai pakepkite, kad neištižtų. Supilkite grietinėlę, užkaitinkite, įberkite žiupsnelį druskos. Padažą sumaišykite su makaronais ir valgykite į sveikatą.
2. Padažas su vištiena. Viščiuko vidinę filė tereikia supjaustyti plonomis juostelėmis ir pakepinti su smulkintais česnakais bei pievagrybiais. Įpilkite grietinėlės ir patroškinkite kelias minutes.
3. Česnakų su aliejumi padažas. Jam reikės česnakų, aliejaus, petražolių ir aitriosios paprikos. Plačioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sumeskite smulkintus česnakus, dalį smulkiai sukapotų petražolių, supjaustytas aitriąsias paprikas. Išvirtus ir nekruopščiai nusunktus makaronus (spagečius arba plonus lakštinius) sukrėskite į keptuvę su paruoštu padažu, išmaišykite, suberkite likusias petražoles ir dar porą minučių pakaitinkite.
Plačiau apie Prancūzų virtuvės ypatumus skaitykite 3-iajame „Ji“ numeryje!