Išbandę kartosite vėl ir vėl: su pomidoriukais ir česnakais orkaitėje kepti ryžiai

Šį patiekalą vargiai pavadintumėte apkepu, tai tiesiog įdomiai paruošti ryžiai su įvairiausiais priedais. Tačiau derinys toks geras, paruošti taip paprasta, jog visai gali būti, kad kartosite jį dar ne kartą. Galite valgyti kaip lengvą vakarienę, galite naudoti kaip garnyrą, galite kitą dieną pasiimti į darbą – tinka visi variantai. Recepto autorius – žinomas šefas ir kulinarinių knygų autorius Yotamas Ottolenghi.
Ryžiai su pomidorais ir česnakais
Ryžiai su pomidorais ir česnakais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (3-4 asm.):

  • 700–800 vyšninių pomidoriukų (gerai prinokusių, o ne blyškių beskonių);
  • 12–15 skiltelių česnako;
  • 3–4 lazdelės cinamono;
  • 3–4 šalotiniai svogūnai (jie švelnesni nei įprasti);
  • didelė sauja šviežių kalendrų;
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 300 g basmati ryžių;
  • 600 ml vandens;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Česnako skilteles nulupkite, tačiau nesmulkinkite. Pomidoriukus ir kalendras nuplaukite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais – 2–3 cm ilgio.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu).

3. Į kepimo indą aukštesniais kraštais sudėkite pomidoriukus, česnakus, svogūnų gabaliukus, cinamono lazdeles, didžiąją dalį kiek pasmulkintų kalendrų (dalį atidėkite patiekimui), suberkite čiobrelių lapelius, įberkite 0,5 arbat. šaukšt. druskos ir gerą žiupsnį juodųjų pipirų. Supilkite alyvuogių aliejų ir viską labai gerai išmaišykite (galima ir rankomis) bei paskirstykite vienu sluoksniu.

4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 50–60 min., kol pakvips, o pomidoriukai bei kitos daržovės bus akivaizdžiai suminkštėję, pradėje kiek skrusti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pomidoriukai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pomidoriukai

5. Kol daržovės kepa, nuplaukite ryžius, kol vanduo bus skaidrus.

6. Išimkite iš orkaitės kepimo indą ir ant pomidoriukų sluoksnio tolygiai suberkite ryžius, užberkite gerą žiupsnį druskos, dar šiek tiek pipirų ir tada atsargiai supilkite vandenį. Kepimo indą kruopščiai uždenkite folija – svarbu, kad nebūtų tarpų ir neišeitų garai. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 25 min.

7. Išėmę patiekalą iš orkaitės neatidengę leiskite jam dar ramiai pastovėti 10 min., o tada nuimkite foliją, šakute išpurenkite ryžius, pabarstykite likusia kalendra. Galite valgyti karštą, galite jau atvėsusį. Bus skanu ir kitą dieną. Valgoma viskas, išskyrus cinamono lazdeles (ir, jei nepatinka, iškepusius kalendrų stiebelius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis