Ingredientai:
- 2 pirktiniai papločiai (galit naudoti picų papločius, poliarines duoneles, naan duoneles ar panašius kepinius);
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 didelis raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais;
- žiupsnis druskos;
- 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 4-5 valg. šaukšt. rikotos arba kreminės varškės;
- 150 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
- didelė sauja šilauogių, nuplautų ir nusausintų;
- sauja mažyčių gražgarsčių (nebūtina).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūos. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite jūsų turimus papločius. Atidėkite į šalį.
2. Ant viryklės užkaiskite keptuvę, įkaitinkite joje aliejų ir berkite svogūnų griežinėlius. Įberkite druskos ir maišant kelias minutes pakepkite, kol svogūnai suminkštės, tuomet supilkite medų ir dar porą minučių pakepkite, kol svogūnai ims karamelizuotis. Nukaiskite.
3. Dubenėlyje sumaišykite rikotą (ar kreminę varškę) su fetos sūriu, o tada paskirstykite šį mišinį ant papločių. Ant viršaus dėkite pakepintų svogūnų, o tada negailėdami berkite šilauogių.
4. Dėkite skardą su papločiais į orkaitę ir kepkite apie 10-12 min. – kol uogos suminkštės, o sūris skaniai skrustelės. Ištraukite iš orkaitės, leiskite kiek atvėsti, tada, jei naudojate, dėkite gražgąrsčių ir ragaukite. Puikiai tinka kaip užkandis prie vyno.