Išbandykite dar vieną „TikTok“ maisto hitą – blyninius „spagečius“

Pastaraisiais metais „TikTok“ užgimė ir sužibėjo nemažai žvaigdėmis tapusių patiekalų – nuo blynelių „dribsnių“ iki pomidoriukų, keptų su feta. Tiesą sakant, kai kurie jų atrodo kaip ekstravagantiška kvailystė, o kitiems net nėra dėl ko priekaištauti – rezultatas puikus. Kviečiame išbandyti vieną naujausių hitų – blynų spagečius. Pagaminti paprasta, o koks rezultatas, beliks įvertinti patiems!
Blynų „spagečiai“
Blynų „spagečiai“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė pieno;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. neutralaus kvapo aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 200 g miltų.

Gaminimas:

1. Pagaminame įprastą lietinių tešlą. Visus ingredientus sudedame į nemažą dubenį ir plakimo šluotele išplakame iki vientisos tekstūros tešlos. Galima šiam darbui naudoti ir elektrinį plaktuvą. Tešlą, kuri bus skystoka, perkošiame per plieninį sietelį ir leidžiame pastovėti apie pusvalandį.

2. Ant vidutinės kaitros įkaitiname keptuvę nelimpančiu paviršiumi. Dabar turime porą variantų, kaip keptuvėje formuoti blynelius-spagečius. Galima tiesiog pilstyti tešlą šaukštu ar mažu samteliu formuojant ilgus, siaurus „makaronus“, o galima ją supilti į tvirtą maišelį, prakirpti mažytę skylutę kamputyje ir per ją pilstyti tešlą.

3. Blyneliai keps labai trumpai – tik kol viena jų pusė taps rusva, o viršutinė nebebus drėgna. Mentele sudėkite šiuos „spagečius“ į lėkštę ir kepkite naują porciją.

4. Tiekite tokių blynų „spagečių“ dubenėlį su klevų sirupu, uogomis, uogiene ar kuo tik mėgstate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis