Išbandykite: karališko purumo itališkos spurgos su netikėtu ingredientu

Ką gali turėti bendra spurgos ir bulvės? Pasirodo, sutrintos bulvės nepaprastai praturtina mielinių spurgų tešlą, iškepusios jos yra purios, minkštos, šilkinės tekstūros.
Purios spurgos
Purios spurgos / 123RF.com nuotr.

Šių spurgų kilmės vieta – Italija, Neapolis, jos vadinamos „graffe“. Išbandykite, gal patiks taip, jog taps konkurentėmis lietuvių taip mėgstamoms varškės spurgoms.

Ingredientai:

mielių įmaišalui:

  • 80 ml šilto pieno;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 3 g (nubrauktas šaukštelis) sausų mielių.

tešlai:

  • 320 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 40 g cukraus;
  • 60 g sviesto, minkšto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės arba pora lašų vanilės ekstrakto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų