Ingredientai:
- 150 g įvairių mėgstamų žalumynų mišinio (tinka sviestinės ir romaninės salotos, gražgarstės, špinatai ir t. t.);
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
- 1 gerai sunokęs, bet dar tvirtas avokadas;
- sauja šviežių mėlynių (ar gervuogių, šilauogių).
padažui:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto arba citrinos (paprastos ar žaliosios) sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. skysto medaus;
- didelis žiupsnis Provanso žolelių;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Visus padažui skirtus ingredientus pilkite ir berkite į nedidelį užsukamą stiklainėlį bei gerai suplakite. Atidėkite.
2. Žalumynų lapelius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir suberkite į plokščią dubenį. Avokadą perpjaukite pusiau, nulupkite, pašalinkite kaulą ir supjaustykite griežinėliais. Dėkite ant žalumynų.
3. Nuplaukite ir nusausinkite mėlynes. Svogūną nulupkite ir supjaustykite itin plonais pusžiedžiais. Berkite mėlynes ir svogūnus ant žalumynų.
4. Apšlakstykite salotas paruoštu padažu, švelniai išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos.