Išbandykite: lengvučiai ir skanūs graikiški vištienos kukuliukai

Vasarą, jei ir valgome mėsą, tai dažnas renkasi ją pagamintą lengvesniu formatu – pavyzdžiui, ne sočius ir sodrius troškinius, bet iešmelius ar kukuliukus. Kviečia išbandyti receptą su graikiškais atspalviais – pagal jį pagaminti kukuliukai patiks ir mažiems, ir dideliems!
Vištienos kukuliukai
Vištienos kukuliukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g maltos vištienos;
  • 1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas;
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 1 kiaušinis, švelniai paplaktas;
  • 2–3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių (idealu – panko);
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 0,5 arbat. šaukšt. džiovintos mėtos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • alyvuogių aliejaus (skardai patepti ir kukuliukams formuoti).

patiekimui:

  • stambiai sutrupinto fetos sūrio;
  • plonais griežinėliais supjaustyto agurko.

padažui:

  • 150 ml graikiško jogurto;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą plonai patepkite aliejumi.

2. Į dubenį sudėkite visus kukuliukams skirtus produktus ir ranka ar dideliu šaukštus išmaišykite – labai permaišyti nereikia, pastos konsistencijos mums nereikia. Aliejuotomis rankomis suvoliokite nedidelius, kiek didesnius už graikišką riešutą, kamuoliukus. Dėkite juos ant skardos.

3. Kepkite kukuliukus apie 15–17 min.

4. Kol kukuliukai kepa, paruoškite padažą, sumaišydami visus jam skirtus ingredientus.

5. Tiekite kukuliukus su agurkais, feta ir paruoštu padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų