Ingredientai:
- 500 g maltos vištienos;
- 1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas;
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 1 kiaušinis, švelniai paplaktas;
- 2–3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių (idealu – panko);
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 0,5 arbat. šaukšt. džiovintos mėtos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- alyvuogių aliejaus (skardai patepti ir kukuliukams formuoti).
patiekimui:
- stambiai sutrupinto fetos sūrio;
- plonais griežinėliais supjaustyto agurko.
padažui:
- 150 ml graikiško jogurto;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 1 valg. šaukšt. šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą plonai patepkite aliejumi.
2. Į dubenį sudėkite visus kukuliukams skirtus produktus ir ranka ar dideliu šaukštus išmaišykite – labai permaišyti nereikia, pastos konsistencijos mums nereikia. Aliejuotomis rankomis suvoliokite nedidelius, kiek didesnius už graikišką riešutą, kamuoliukus. Dėkite juos ant skardos.
3. Kepkite kukuliukus apie 15–17 min.
4. Kol kukuliukai kepa, paruoškite padažą, sumaišydami visus jam skirtus ingredientus.
5. Tiekite kukuliukus su agurkais, feta ir paruoštu padažu.