Ingredientai:
- 30 g sviesto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
- 500 g pastarnokų, nuluptų ir supjaustytų nedideliais kubeliais;
- 2 obuoliai, nulupti, be sėklų, supjaustyti griežinėliais;
- 1 l vištienos ar daržovių sultinio;
- 50 ml grietinėlės;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
pagardinimui:
- saujelė graikinių riešutų, švelniai pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų;
- nuskainiotų šviežių čiobrelių lapelių.
Gaminimas:
1. Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir aliejų, suberkite svogūnus, kelias minutes pakepinkite, kol taps permatomi ir kiek suminkštės.
2. Suberkite į puodą česnakus, pastarnokus ir obuolius, minutę maišydami pakepinkite, kol pakvips, o tada supilkite sultinį. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite 30 min., kol pastarnokai bus minkšti.
3. Įmerkiamu elektriniu trintuvu (blenderiu) sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos, supilkite grietinėlę, užkaitinkite iki virimo ir vėl nukaiskite.
4. Pilstykite į dubenėlius, skaninkite riešutais, čiobreliais, jei dar reikia – pipirais ir druska.