Ingredientai:
kukuliams:
- 4 riekelės baltos sumuštinių duonos (plutelės nupjaustytos);
- 100 ml pieno;
- 1 svogūnas;
- 350 g maltos vištienos;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis nutarkuotos apelsino žievelės;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 l vištienos sultinio;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai naltų juodųjų pipirų.
padažui:
- 100 ml pieno;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 2 valg. šaukšt. kaparėlių;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai naltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Sumuštinių duonos riekeles išmirkykite piene. Išgriebkite ir nuspauskite. Svogūną nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Nuspaustą duoną ir svogūno tarkius dėkite į dubenį su malta vištiena.
2. Įmuškite kiaušinį, suberkite apelsino žieveles, supilkite citrinos sultis, pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų pipirų ir aliejumi pateptomis rankomis suformuokite kukulius.
3. Sudėkite kukulius į platų puodą ar troškintuvą, užpilkite vištienos sultiniu (kukulius jis turi apsemti). Uždenkite, užvirkite, tada sumažinkite kaitrą iki minimalios ir troškinkite apie 20 minučių.
4. Paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite miltus. Supilkite pašildytą pieną ir kaitinkite, kol masė taps vienalytė. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar porą minučių pakaitinkite.
5. Skanu su klasikiniais priedais – puria bulvių koše ir burokėlių salotomis, tačiau galite rinktis bet ką, kas jums patinka.