Ingredientai:
- 7-8 nedideli agurkai plona žievele ir mažomis sėklomis (jei žievelė storoka ar/ar su spygliukais, tuomet ją nulupkite), supjautyti griežinėliais (kelis pasilikite patiekimui);
- 300 ml graikiško jogurto;
- didelė sauja šviežių bazilikų;
- ryšelis šviežių krapų (atidėkite žiupsnelį patiekimui);
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek patiekimui);
- 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- 1 skiltelė česnako;
- 0,75 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. medaus;
- žiupsnelis kapotų šviežių mėtų (patiekimui);
- šviežiai maltų juodųjų pipirų (patiekimui);
- mėgstamos šviesios duonos (patiekimui).
Gaminimas:
1. Į elektrinio virtuvinio kombaino indą ar kokteilinę suberkite agurkus, bazilikus, krapus, druską, smulkintą česnaką, supilkite jogurtą, aliejų, medų, įberkite šiek tiek pipirų ir viską sumalkite iki vientisos glotnios masės. Dėkite į šaldytuvą 3-4 val.
2. Atvėsintą sriubą tiekite pabarstę pasiliktais žalumynais, dar trupučiu pipirų, pašlakstę alyvuogių aliejumi. Jei norisi sočiau, valgykite su mėgstama šviežia šviesia duona.