Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įsibėgėjant ligų sezonui siūlo gelbėtis gerosiomis šio gėrimo bakterijomis

„Mūsų tyrimai rodo, kad europiečiai, gyvenantys piečiau, nepripažįsta to skonio, kuris patinka lietuviams (granatų, vyšnių) ir atvirkščiai. Tarkime, Europoje labai populiarus laimas, mėta, bet lietuviams artimesnis autentiškas kambučos skonis“, – apie sveikatinančias šio gėrimo savybes pasakojo tiesioginis jos gamintojas ir prekinio ženklos „Ohm!Bucha“ vystytojas Ričardas Zablockij.
Sveikatai palankus gėrimas
Sveikatai palankus gėrimas / 15min koliažas

Tuo metu mūsų kaimynai lenkai mieliau renkasi bet kokį kitą, tik ne vyšnių, - apie skonio skirtumus patirtimi dalijasi pašnekovas.

Septynių rūšių kambučą ne tik Lietuvos, bet ir Makedonijos, Kipro, Bulgarijos, Vokietijos ir Ukrainos gyventojams tiekiantys Lietuvos gamintojai pirmenybę teikia ekologijai ir sveikatai.

Prie produkto kokybės vairo jau dešimtmetį stovintys šeimos duetas – tėvas ir sūnus – siekia, kad visuomenė vartotų sveikatai palankius ir ją gerinančius gėrimus.

Asmeninio arch.nuotr./„Ohm!Bucha“
Asmeninio arch.nuotr./„Ohm!Bucha“

Taigi kambuča ne tik malšina troškulį, ji ir sveikatina: dar ir mūsų protėviai žinojo, apie jos sveikatinančias ir organizmui palankias galias.

Pašnekovas išskiria esmines gerąsias kombučios savybes.

  • Pirmiausia tai probiotikas, gerosios bakterijos, kurios apsigyvena žarnyne. Nuo geros žarnyno veiklos, kaip žinia, labai priklauso mūsų imunitetas ir bendra savijauta.
  • Taip pat tai ir šarminantis gėrimas (šiuolaikiniai maisto produktai rūgština organizmą, o rūgšti terpė palanki uždegimams vystytis).
  • Na, o lyginant su kitais gėrimais kombučioje mažai cukraus (dėl fermentacijos proceso jis pakitęs,tapęs lėtuoju angliavandeniu).

Moksliniai tyrimai įrodo, kad ji gerina žmogaus organizmo riebalų perdirbimą, yra manančių, kad ji savotiška onkologinių ligų prevencija.

Iš Azijos dar prieš kelis tūkstančius metų kilęs gėrimas vartotas ir anksčiau kaip vaistas. Žinoma, kad jis gertas kas dieną ne malonumui (manyta, kad tai vaistas nuo šimto ligų), o sveikatai palaikyti.

15min koliažas/Sveikatai palankaus gėrimo gamintojai
15min koliažas/Sveikatai palankaus gėrimo gamintojai

Kombuča yra vienas populiariausių mimimaliai (kefyro analogas) alkoholio savyje talpinančių gėrimų pasaulyje, o jos patrauklumą lemia tai, kad ji gali aprūpinti žarnyną probiotikais.

Fermentuotoje kombučos arbatoje yra mielių ir sveikatai palankių žarnyno bakterijų, kurie, kaip rodo tyrimai, pagerina riebalų perdirbimą.

Ričardas tikina, kad atlikti moksliniai tyrimai įrodo, kad šiame gėrime esančios gerosios bakterijos prisideda prie to, kad žmogaus kūnas taptų energingesnis, ištvermingesnis, sveikesnis ir žvalesnis.

Į klausimą, ar visuomenė šį gėrimą jau atradusi, pašnekovas neslėpė: procesas tebevyksta, bet kasmet kambuča vis labiau pastebima.

Anot jo, jau 70 proc. visuomenės yra jos ragavusi, o tai milžiniškas šuolis, nes prieš ketverius metus tokių tebuvo vos 10 proc.

„Liūdna, jog iki kambučos nebuvo žmonėms sveikų alternatyvų. Mes siūlome skanauti ekologiškų Ohm!Buchų, žinoma, išsirenkant labiausiai mėgiamą rūšį.

Savo veikla metame iššūkį saldintiems, nenatūraliai gazuotiems gėrimams su nauja ir sveika alternatyva. Siekiame, jog mūsų produktai patenkintų kiekvieno, savo kūnu besirūpinančio, žmogaus poreikius ir būtų lengvai prieinami“, – tikino R.Zablockij.

Nuo savaitės iki dviejų trunkantis kambučos fermentacijos procesas pereina filtraciją, taip gimsta gėrimas be nuosėdų, kuris vartotojui jau patrauklus, bet gerųjų savybių nepraradęs.

Asmeninio arch.nuotr./„Ohm!Bucha“
Asmeninio arch.nuotr./„Ohm!Bucha“

Gamintojus džiugina jaunėjantis auditorijos amžius. Šiandien tai 22-30 metų žmonės, daugelio jų tėvai ir patys namuose yra mėginę auginti arbatos grybą, o tai ir yra kambučos pradžių pradžia.

Aktyvusis šio gėrimo sezonas Lietuvoje tęsiasi nuo balandžio iki rugsėjo. Bet išmėginti natūraliai fermentuotą ir savyje milijonus gerųjų bakterijų talpinantį gaivų ir natūralų gėrimą galima bet kada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas