Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškepkite šį suomišką purų blyną orkaitėje ir pusryčiai taps tikra švente

Blynus mėgsta daugelis, ypač pusryčiams, tik mažiau mėgstančių juos kepti, nes trypčioti prie viryklės – varginantis darbas. Iškepkite šį fantastiškai purų blyną orkaitėje ir pamaitinsite visą šeimą!
Orkaitėje keptas blynas
Orkaitėje keptas blynas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 500 ml pieno;
  • 130 g miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis malto kardamono (nebūtina, bet labai rekomenduotina).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą dėkite sviestą ir kiškite formą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.

2. Dubenyje labai gerai suplakite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus, druską ir kardamoną. Pilkite tešlą į jau įkaitusią formą su sviestu.

3. Kepkite apie 30 minučių arba kol išsipūs, taps gelsvas, o pakraštėliai skrustelėję. Patiekite su cukraus pudra, klevų sirupu ar mėgstama uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos