Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iškepkite šį suomišką purų blyną orkaitėje ir pusryčiai taps tikra švente

Blynus mėgsta daugelis, ypač pusryčiams, tik mažiau mėgstančių juos kepti, nes trypčioti prie viryklės – varginantis darbas. Iškepkite šį fantastiškai purų blyną orkaitėje ir pamaitinsite visą šeimą!
Orkaitėje keptas blynas
Orkaitėje keptas blynas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 500 ml pieno;
  • 130 g miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis malto kardamono (nebūtina, bet labai rekomenduotina).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą dėkite sviestą ir kiškite formą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.

2. Dubenyje labai gerai suplakite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus, druską ir kardamoną. Pilkite tešlą į jau įkaitusią formą su sviestu.

3. Kepkite apie 30 minučių arba kol išsipūs, taps gelsvas, o pakraštėliai skrustelėję. Patiekite su cukraus pudra, klevų sirupu ar mėgstama uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas