Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas
Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!
Ingredientai:
- 360 g kvietinių miltų;
- 140 g ruginių miltų;
- 220 g vandens, kambario temperatūros;
- 220 g alaus, kambario temperatūros;
- 16 g druskos;
- 2 g sausų mielių.
Gaminimas:
1. Į dubenį beriame miltus, druską ir mieles, išmaišome.
2. Pilame alų ir vandenį, išmaišome iki vienalytės masės.
3. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame 14-20 val. fermentuotis.
4. Stalą pabarstome miltais. Į švarų dubenį įklojame kepimo popierių.
5. Tešlą išverčiame ant stalo ir miltuota mentele kelis kartus perlenkiame. Formuojame rutulį, dedame jį į kepimo popieriumi išklotą dubenį, uždengiame. Leidžiame pakilti, kol padvigubės.
6. Į orkaitę dedame kepimo indą su dangčiu. Orkaitę įkaitiname iki 235 laipsnių. Pasiekus šią temperatūrą, dar kaitiname tuščią puodą 20 min.
7. Dedame pakilusią tešlą kartu su visu kepimo popieriumi į orkaitėje įkaitusį indą, uždengę kepame 30 min.Atidengiame ir kepame dar 20 min.