Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas
Ingredientai:
- 60 g avižinių dribsnių;
- 20 g miltų;
- 120 g sviesto;
- 120 g šokolado (su 70 proc. kakavos);
- 125 g rudojo cukraus;
- 125 g klevų sirupo;
- 60 g kakavos miltelių;
- 2 g cinamono;
- 1 g kajeno paprikos;
- 5 g druskos;
- 2 kiaušiniai.
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros.
2. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popieriaus, ištepame sviestu.
3. Avižinius dribsnius susmulkiname elektriniame plaktuve.
4. Žemoje temperatūroje tirpiname sviestą su šokoladu, kol visiškai ištirps, perpilame į dubenį. Įmaišome cukrų, klevų sirupą, kakavą, cinamoną, kajeno papriką ir druską. Maišome, kol ištirps.
5. Į gautą masę po vieną įmaišome kiaušinius, o tada – susmulkintus ir persijotus avižų dribsnius ir miltus.
6. Paruoštą masę pilame į kepimo formą. Dedame į orkaitę ir kepame 25 min.