Ingredientai:
- 1 kg vištų kumpelių;
- 700–800 g raugintų kopūstų;
- 1 arbat. šaukšt. kmynų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos.
Gaminimas:
1. Vištų kumpelius nuplaukite, nusausinkite, o tada įtrinkite druskos, kmynų, česnako, pipirų ir aliejaus mišiniu. Dėkite bent porai valandų į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Pasiruoškite nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais (kitas variantas – naudoti specialų maišą kepimui).
3. Pirmiausia į kepimo formą (ar maišą) dėkite raugintus kopūstus, o ant jų viršaus išdėliokite vištų kumpelius. Kepimo formos viršų pridenkit folija. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Į pabaigą maišą galite prakirpti (arba nudengti foliją), kad mėsa skrustelėtų.
4. Tiekite su patinkančiais garnyrais, o labiausiai čia tinka, be abejo, puri bulvių košė (kad būtų lengvesnė, bulves galite maišyti su salierais, moliūgais, morkomis ir pan.).