„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Išmėginkit vištienos ir raugintų kopūstų derinį – mėsa bus ypač sultinga

Raugintų kopūstų ir mėsos derinys ne toks ir retas, tačiau bene dažniausiai šiame derinyje figūruoja kiauliena. Šįsyk kviečiame išbandyti naują receptą – į raugintų kopūstų „patalą“ gulasi vištienos kumpeliai. Derinys bus pilnas skonių ir aromatų, o mėsa dar ir labai sultinga.
Vištiena raugintų kopūstų patale
Vištiena raugintų kopūstų patale / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg vištų kumpelių;
  • 700–800 g raugintų kopūstų;
  • 1 arbat. šaukšt. kmynų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos.

Gaminimas:

1. Vištų kumpelius nuplaukite, nusausinkite, o tada įtrinkite druskos, kmynų, česnako, pipirų ir aliejaus mišiniu. Dėkite bent porai valandų į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Pasiruoškite nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais (kitas variantas – naudoti specialų maišą kepimui).

3. Pirmiausia į kepimo formą (ar maišą) dėkite raugintus kopūstus, o ant jų viršaus išdėliokite vištų kumpelius. Kepimo formos viršų pridenkit folija. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Į pabaigą maišą galite prakirpti (arba nudengti foliją), kad mėsa skrustelėtų.

4. Tiekite su patinkančiais garnyrais, o labiausiai čia tinka, be abejo, puri bulvių košė (kad būtų lengvesnė, bulves galite maišyti su salierais, moliūgais, morkomis ir pan.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs