Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išnaudokime šviežių figų sezoną: kvapnus ir gardus jų pyragas

Šviežių figų sezonas mūsų šalyje trumpas – tėra vos kelios savaitės, kai parduotuvėse ar turgavietėse jų galima rasti išties prinokusių bei skanių. Tad pasinaudokite šia proga ir išbandykite nesudėtingą, tačiau išties gardų kepinį. Gal jo skanaudami atšvęsite ir naujo sezono pradžią!
Pyragas su figomis
Pyragas su figomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 8 šviežios figos, perpjautos išilgai pusiau;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. Marsalos vyno;
  • 200 g sviesto, minkšto (ir dar šiek tiek kepimo formai);
  • 180 g smulkaus rudojo cukraus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
  • 125 g miltų;
  • 75 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Sudėkite perpjautas figas į dubenį, užpilkite jas vynu, suberkite 2 šaukštus cukraus, gerai išmaišykite ir palikite 20 min.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą plonai patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi, kad šis dengtų ir kraštus.

3. Sviestą ir smulkų rudąjį cukrų mediniu šaukštu dubenyje ar elektrinio virtuvės kombaino inde išsukite iki balsvos, purios masės. Tuomet po vieną muškite kiaušinius nepaliaudami plakti, supilkite vanilės ekstraktą ar pastą.

4. Atskirame dubenyje gerai sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską, o tuomet suberkite į sviesto ir kiaušinių mišinį.

5. Pabarstykite paruoštos kepimo formos dugną likusiu šaukštu cukraus. Tuomet sudėliokite figas perpjautąja puse į apačią, pašlakstykite susidariusiu sirupu. Ant figų krėskite pagamintą tešlą, paviršių išlyginkite.

6. Kepkite apie valandą – kol pyragas pakils ir parus, o įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

7. 10–15 min. leiskite pravėsti kepimo formoje, o tuomet uždėkite ant jos plačią lėkštę ir staigiu judesiu formą su visa lėkšte apverskite – pyragas turėtų gražiai nutūpti į lėkštę figomis pagražinta puse į viršų.

8. Galite pjaustyti dar vos šiltą ir tiekti, tarkime, su vaniliniais ledais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų