Ingredientai:
- 1,5 stiklinės viso grūdo kvietinių ar speltų miltų;
- 0,5 stiklinės maltų linų sėmenų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos;
- didelis žiupsnis cinamono;
- 2 kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 0,5 stiklinės graikiško jogurto;
- 1,5 stiklinės švelniai gazuoto stalo ar mineralinio vandens;
- saujelė šilauogių, nuplautų ir nusausintų (ir dar papildomai patiekimui).
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus.
2. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius su jogurtu, supilkite mineralinį vandenį ir darsyk paplakite. Pilkite šį mišinį į dubenį su sausaisiais ingredientais ir švelniai pamaišykite tik kol neliks sausų gumuliukų - nepermaišykite. Galiausiai suberkite šilauoges darsyk permaišykite.
3. Įkaitinkite vaflinę iki reikiamos kaitros, plonai patepkite lydytu sviestu ar trupučiu aliejaus, pilkite tešlos ir kepkite vaflius.
4. Tiekite iškepusius vaflius su klevų sirupu, papildomomis šilauogėmis, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.