Ingredientai (2 asm.):
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 4 skiltelės česnako;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 2 bulvės;
- 2 pomidorai;
- 1 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (galima berti ir paprastos);
- 2 menkės filė gabaliukai;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnis smulkiai kapotų šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Stambiais kubeliais supjaustykite svogūną, papriką – kvadratėliais, česnaką – griežinėliais, bulves – stambiais kubeliais. Pomidorus stambiai sutarkuokite (odeles pašalinkite).
2. Įkaitinkite nemažoje keptuvėje porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus, česnakus, paprikas ir maišydami pakepkite apie 3–4 min. Suberkite paprikos miltelius, išmaišykite, supilkite tarkuotus pomidorus. Sumažinkite kaitrą ir pavirkite apie 5–7 min.
3. Kai pomidorų ir daržovių mišinys keptuvėje kiek sutirštės, suberkite bulvių kubelius, pasūdykite, papipirinkite ir užpilkite porą stiklinių vandens.
4. Troškinkite keptuvės turinį apie 15 min., kai bulvės bus jau beveik minkštos, ant viso mišinio viršaus tupdykite menkės filė gabaliukus, pabarstytus druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę ir ant lengvos ugnies pakaitinkite apie 5–6 min. – per tiek laiko žuvis turėtų būti išvirusi.
5. Tiekite pernelyg nedelsdami, pabarstę kapotomis petražolėmis.